ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Колкото по-често правим креватна гимнастика, толкова по-малко са генетичните дефекти

Колкото повече са децата в едно семейство, толкова по-малко са генетичните дефекти

Едно от последните научни открития не е изненада за хората, които имат повече от един брат или сестра. Колкото по-често хората правят секс, толкова повече се намаля риска от опасни генетичните дефекти, които водят до проблеми в следващите поколения. Служители на Монреалския университет и болница, както и от изследователския център на университета „Свети Джъстин“ доказаха, че активното смесване на генетичен материал намалява вероятността от заболявания при хората.

генетичните дефектиТези резултати предполагат, къде да се търсят мутациите в генома, свързани с реални заболявания. Учените са идентифицирали сегменти на генома, който не е предмет на рекомбинация и съдържа по-опасни мутации, причиняващи заболявания. Докато хромозомната рекомбинация се случва, ще бъдат изчистени и проблемните сегменти, които водят до натрупване на повече и по-опасни мутации.

За щастие, чрез полово размножаване, тези мутации се изхвърлят от кода. Но тъй като са свързани с по-малко динамичната част от генома, процеса на почистване може да отнеме много време – стотици поколения. Тези изводи от анализа на генома са изготвени от изследването на десетки хиляди хора.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *