Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Колкото по-често гладуваме, толкова по-здрави ставаме

Болестите, обречени на глад, бързат да напуснат нашето тяло

гладуване Съединение, което се образува в тялото по време на гладуване може да помогне на имунната система да се пребори с някои заболявания, като атеросклероза, болест на Алцхаймер и диабет тип 2. Това е установено от учени от Йейлския университет и Факултет по медицина, казва Science World Report .

Специалистите са провели експерименти върху мишки и човешки имунни клетки. Те искали да разберат как макрофагите (имунните клетки) реагират на кетонните тела. Проучването показа, че съединението β-хидроксибутират (BHB) потиска активността на NLRP3, основният компонент на една сложна система от протеини, известни като инфламазоми.

Инфламазомите причиняват възпалителни реакции при контакт на клетките с микроорганизмите. Те са главна причина за появата на възпаление при много автоинфламаторни заболявания. Според учените, когато тялото е подложено на глад, или когато храненето е по-ограничено и включва главно зеленчуци, става удачно образуването на съединенията, които помагат на имунната система да се пребори с възпалението.

И това съвсем не е новина. Повечето лекари съветват по време на настинка или грип, ако може, да се приемат повече течности, кисели и леко солени храни, главно кисело мляко, чесън, лимони и зеленолистни зеленчуци. По този начин тялото има възможност да се бори ефективно с инфекцията, вместо да губи сили като преработва разни тежки и не чак толкова необходими храни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *