Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето с какво са опасни антибиотиците!

Учени от два американски университета прибавиха към минусите на някои лекарства още негативни характеристики. Приемът на антибиотици крие повече рискове, отколкото сме знаели досега, предупреждават от medikforum.ru.

antibiotici-1Екип от държавния университет в Орегон проучи въздействията на антибиотиците в клинични условия. Опитите с животни убедително показват, че антибиотиците са силно агресивни по отношение на лигавиците на стомашно-чревния тракт. Унищожавайки тази деликатна епителна тъкан, антибиотиците причиняват сериозни патологични изменения на чревната микрофлора и подкопават имунната система. Нарушава се естествената способност на червата да всмукват полезните вещества, постъпили в организма чрез храната.

Изследователският екип е убеден, че влиянието на антибиотиците и рисковете, които поемаме при лечението с тях, още не са изучени докрай. Същевременно всеки може да си даде сметка колко често антибиотиците се използват за лечение, включително и на деца. Дали това лечение няма да нанесе на младите организми щети, за които ще се разбере много по-късно?!

Антибиотиците днес се използват при лечението на бактериални инфекции, но в същото време се коментира въздействието им при развитието на затлъстяване, нарушена абсорбция в стомашно-чревния тракт, проблеми с имунитета и алергии.
Връзката съществува и тепърва ще излязат на бял свят още негативни ефекти от лечението с антибиотици.

Тези дни и учени от университета в Сейнт Луис обявиха заключенията си за вредата от обезболяващите. Прекалено честото им и продължително приемане е причина за някои депресии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *