ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Жените умират от диабет тип 1 по-често, отколкото мъжете

При заболяването диабет тип 1 панкреасът не произвежда инсулин – хормонът, който регулира нивата на кръвната захар

диабет Колкото по-дълго време се повишава кръвната захар, толкова по-вероятно е това да има негативни последици за здравето. Причината за възникване на диабет тип 1 е известна. Тя, за разлика от диабет тип 2, който често се свързва със затлъстяване, заседнал начин на живот и неправилно хранене, не може да бъде предотвратена, пише The Daily Mail.

В целия свят от 1989 година насам честотата на диабет тип 1 при деца на четиринадесет години, и по-млади, се увеличава с 3% годишно. Според статистиката от Международната диабетна федерация, през 2013 г. в света от диабет тип 1 са пострадали 500 000 деца на възраст под 15 години. Повечето от тези деца живеят в Европа (129 000). В Северна Америка те са 108 700.

Изследователи от Университета на Куинсланд са анализирали данните от последните пет десетилетия, от 1966 насам. В изследването са участвали 214 114 души, страдащи от диабет тип 1. Учените са установили: рискът от смърт по всякаква причина сред жените с диабет тип 1 се оказва 37% по-висока, отколкото сред мъжете. Жените, които са имали диабет два пъти по-често страдали и умирали от сърдечно-съдови заболявания, в сравнение с мъжете.

В допълнение, жените с диабет тип 1 с 37% по-често прекарват инсулт и 44% е по-вероятно да умрат от бъбречни заболявания. Въпреки това, диабет тип 1 не е свързано с повишен риск от смърт от рак при двата пола. Изследователите доказват: резултатите могат да се обяснят с факта, че жените са по-заети от мъжете, имат повече отговорности и е по-малко вероятно да се проверят навреме нивото на глюкозата в кръвта. Поради тази причина се стига до закъсняло лечение и невъзможност някои фактори, от които зависи болестта, да бъдат предотвратени.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *