ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

СИНЕКОД / SINECOD

Съдържа бутамиратов цитрат, сорбитол, глицерол, захарин натрий, бензоена киселина, ванилин, натриев хидроксид, етанол, вода

Предназначение

sineСИНЕКОД сироп 0.15% се препоръчва при заболявания на дихателната система с кашлица. Прилага се в случаите, когато е необходимо потискане на кашличния рефлекс.

Как се приема

Сиропът против кашлица СИНЕКОД 0.15% може да бъде ефективен при деца и при възрастни. Макар да е достъпен без рецепта, той се прилага след лекарска консултация и само в случаите, когато кашлицата не е продуктивна. Използването на сиропа трябва да даде ефект в рамките на една седмица; по-продължителното му приемане трябва да се консултира със специалист.

Дозата за деца на възраст от 3 до 6 години е три пъти дневно по 5 мл или по една чаена лъжичка. За деца от 6 до 12 години – три пъти дневно по 10 мл или по две чаени лъжички. Деца и подрастващи над 12 години – 3 пъти дневно по 15 мл или по една супена лъжица. Възрастни – 4 пъти по 15 мл / една супена лъжица.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с този медикамент се понася добре и рядко дава негативни странични ефекти. Повечето от тях изчезват, ако се намали приеманата доза или приемът се прекрати.

Известни са единични случаи на кожни реакции – зачервяване, обриви. Възможно е пациентът да се почувства уморен, характерна е сънливост. Допустими са и стомашни смущения като гадене, повръщане, както и диария.

Ако тази симптоматика може да се свърже с приема на СИНЕКОД и проявите се усилват, най-добре е да се направи консултация за смяна на лекарствения продукт с друг.

Кога НЕ БИВА да се приема

СИНЕКОД сироп не бива да се използва от потребители с алергия към някоя от съставките.

Лечението с този сироп може да забави рефлексите и да намали бдителността, което означава отказ от шофиране непосредствено след прием на СИНЕКОД.

Бременни и кърмачки следва да избягват лечението със СИНЕКОД, освен ако лекуващият не е преценил, че в конкретния случай това не представлява непосредствена опасност.

ВНИМАНИЕ! СИНЕКОД сироп не се препоръчва при деца под тригодишна възраст. Лекарството се предлага също под формата на перорални капки, които в подходяща доза могат да се приемат от деца на възраст два месеца до три години. Всяко използване на продукта при деца под двегодишна възраст трябва да бъде консултирано с лекар. Вариантът СИНЕКОД таблетки с удължено освобождаване се прилага при възрастни и деца над 12 години.

Взаимодействие с други медикаменти

СИНЕКОД сироп не бива да се приема едновременно с други противокашлични средства. Самолечението създава риск от неправилна и опасна употреба на медикаменти с противоположен ефект: СИНЕКОД потиска кашлицата, докато в други случаи е необходим медикамент, който насърчава изкашлянето на секрети. При неправилно приложение на лекарства за кашлица е възможно натрупване на секрети в дихателната система и усложнения.

Лекуващият трябва да е информиран за всеки медикамент, който пациентът е приемал или продължава да приема, за да прецени коя е безопасната схема за съчетаване на лекарствата.

Усреднена цена в аптеките – 9 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *