Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 причини за загуба на зрението

Провеждането на редовни очни прегледи е важно по редица причини, но основната е, че това може да спаси зрението ви. С течение на годините лещата на окото и фините мускули, които я контролират, понижават ефективността си при промяната на фокуса. Затова всеки, рано или късно, започва да изпитва затруднение с близкото фокусиране на предметите. Това често срещано състояние, известно като пресбиопия, се подобрява лесно с очила за четене.

Глаукома – не рискувайте

След четиридесетата си година всеки е изложен пред повишен риск от глаукома. Това състояние на окото се регистрира с обикновен очен тест и е леснолечимо, но може да доведе до загуба на зрението, ако не бъде установено и третирано навреме. Глаукомата се развива поради увредени очни нерви, които пренасят импулсите от ретината към мозъка.

ochiЛещата разделя очната ябълка на две части или кухини. Малката кухина пред лещата е пълна с прозрачна течност, наречена водниста течност, която се произвежда в окото непрекъснато. По тази причина тя трябва да се оттича и всяка преграда повишава вътрешното налягане в очната ябълка. Това може да доведе до глаукома, която може да протече с малко първоначални симптоми, но ако не бъде лекувана, може перманентно да засегне зрението.

Ограничаване на вредата

Една от главните причини за загуба на зрението при хора над 50-годишна възраст е засягането на ретината. Известно като възрастовосвързана дегенерация на макулата (ВСДМ), това прогресивно състояние засяга macula lutea – малката област в средата на ретината, която ни позволява да виждаме дребни детайли. При редовни очни прегледи могат да бъдат установени ранните признаци на това потенциално необратимо състояние и да се вземат навременни мерки за повлияването му.

Друг проблем, който става често срещан с възрастта, е замъгляването на лещата, известно като катаракта. Тя е основен причинител на слепота в световен мащаб, но това състояние също може да бъде лесно и успешно лекувано.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *