Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Макароните са вредни за женското сърце?!

Представителките на слабия пол трябва по-малко да си похапват макарони и спагети. Изследване на екип от Националния онкологичен институт в Милано установи повишен риск за здравето на жените при тяга към тези тестени изделия.

makХраненето с макарони и други тестени изделия се отразява различно на женския и мъжкия организъм, коментират от medikforum.ru. Заключението е направено след наблюдения и тестове на повече от 47 000 доброволци, жени и мъже. Анализирани са данни от здравните досиета на тези хора и резултатите от специално проведени тестове и експерименти. Като цяло е притеснително това, че жените с предпочитания към споменатата храна имат проблеми със сърдечно-съдовата система. Дори в едно семейство, където храненето е еднакво за всички, жените имат по-лоши показатели от мъжете след редовна консумация на спагети и макарони. При това не става дума само за обиколката на талията.

Прекалената консумация на макарони причинява на жените двойно по-често здравословни проблеми на сърдечно-съдовата система, категорични са изследователите. Механизмът на това въздействие се обяснява по следния начин: по принцип макароните съдържат компоненти, които се усвояват много бързо и това нарушава баланса на кръвната захар. Женският и мъжкият метаболизъм са в зависимост от специфичните хормони: женският естроген активира повишението на глюкозата в кръвта, докато мъжкият андроген причинява забавяне.
Освен това макароните стандартно са с висок гликемичен индекс и това не само увеличава стойностите на кръвната захар, но и съдейства за повишена концентрация на мазнините и намаляване на добрия холестерин. Всичко това са допълнителни негативни фактори за провокиране на сърдечни заболявания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *