Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Уголемяването на гърдите може да предизвика рак

Забравете за имплантантите, ако не искате да се разболеете от нов, неизследван все още, вид рак

 

импантанти за гърди Лукас Кеннер и неговия екип от изследователи са доказали, че имплантите, коригиращи формата на гърдите, понякога провокират развитието на рядка форма на анапластичен едроклетъчен лимфом (ALCL). Този вид рак засяга лимфните възли, кожата, белите дробове и черния дроб. Съществуват два подтипа на анапластичния едроклетъчен лимфом – ALK-положителен и ALK-отрицателен.

При ALK-положителния лимфом раковите клетки придобиват мутантна киназа, докато при ALK-негативен лимфом активният протеин не се отделя. Първият вид рак се лекува по-лесно, и се различава заради своята намалена агресивност, пише списание „Ремедиум“. Изводът за връзката на рака и имплантацията на изкуствени подплънки в гърдите е направено след анализ на данни от 71 пациенти с ALCL и импланти.

Оказа се, че при жените, които са преминали през имплантация, туморът се намира нетипично разположен в областта на гърдите, там където се вижда белега от операцията. Анапластичният едроклетъчен лимфом (ALCL), който се е развил при тези пациенти, принадлежи към нов, неизвестен досега подтип рак. Раковите клетки не са изолирано ALK, но все пак оцеляването на пациентите с тази форма на рак е доста високо.

Премахване на импланта и околните тъкани понякога води до излекуване. Туморът се образува в продължение на повече от 10 години след операцията. Експертите смятат, че случаите на рак са не повече от 6 случая на 3 милиона операции за уголемяване на гърдите. Каква е причината за образуването на този вид рак, експертите все още не знаят. Възможно е образованието да е следствие от нарушение на имунния отговор при наличието на чуждо тяло.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *