Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Шест признака на риска от сърдечен пристъп

Болката в гърдите и лявата ръка са признаците за сърдечен пристъп, известни на повечето хора. Но сърцето не винаги предупреждава за страданията си по този начин!

Heart-Attack-RiskБолестите на сърдечно-съдовата система причиняват преждевременна смърт много по-често от рака, болестите на дихателната и храносмилателната система, диабета. Исхемичната болест на сърцето например е решаващ фактор при една трета от ранните смъртни случаи в световен мащаб, отбелязват от kp.ru.

Някои хора дори не знаят, че са в рискови групи; симптомите на приближаващ сърдечен пристъп с лека ръка се приписват на други заболявания или на преумора. Кардиолозите обаче са категорични в точността на следващите шест симптома, които са свързани със сърцето:

  1. Зъбобол в долната челюст, който се появява при физическо натоварване. Може наистина да е кариес, но може и само да ни се струва, че имаме зъбобол. Сърдечната болка е характерна с т.н. ирадиация, т.е. разпространение на болката извън сърцето. Болката в долната челюст е пример за това. При стенокардия въпросната болка се появява само при физическо напрежение, например ходене или изкачване по стълби. В състояние на покой не я усещаме.
  2. Пародонтоза, възпаление на венците.ова също може да има връзка със сърдечната недостатъчност. Отслабеният сърдечен мускул не може да снабдява нормално с кръв цялото тяло. Страдат на първо място малките кръвоносни съдове и капилярите, а тъканите на вътрешните органи получават по-малко кислород. Венците са много чувствителни към този дефицит и бързият отговор е възпаление. Ако постоянно имате кървене на венците, помислете дали това не е свързано със състоянието на сърцето ви.
  3. Грип, който продължава повече от пет дни. Острите грипни симптоми продължават нормално три-четири дни. Но ако и след пет не ви олеква, със сигурност състоянието ви има връзка със сърцето. Вирусната инфекция за толкова време трябва да е преодоляна, но сърцето очевидно не е в състояние да работи както преди болестта. Затова усещате слабост, изпотявате се нощем, имате световъртеж – същото както при грип, но то е свързано вече със слабостта на сърцето. При сърдечна недостатъчност всичко това се усилва, а болестното състояние се влошава.
  4. Хъркане, спиране на дишането по време на сън. Само по себе си хъркането не значи болно сърце – но ако един човек започне да хърка, вероятността от сърдечен пристъп през следващите пет години нараства тройно. Сърцето, което постоянно се нуждае от кислород, започва да работи по-слабо. В същото време от него се очаква да е силно, особено при малките спирания на дишането по време на сън. По тази причина хъркането не бива да се пренебрегва – проверете си сърцето!
  5. Киселини и болки в стомаха. Ако болките в стомаха не преминават дори при прием на специални стомашни лекарства, е възможно да става дума отново за споменатата ирадиация на сърдечната болка. Наблюдавайте кога се появяват тези болки и колко продължават. Ако те се усилват, не рискувайте да ходите при лекар – извикайте линейка.
  6. Еректилна дисфункция. Това крайно неприятно състояние е един от ранните признаци на сърдечната недостатъчност и изобщо на проблемите на сърдечно-съдовата система. Обяснението е просто: затрудненото кръвоснабдяване влошава качеството на половото общуване по обясними причини. Според статистиката две трети от мъжете със сърдечно-съдови заболявания далеч преди диагностицирането им са страдали от проблеми с потентността.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *