ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

РИЗИДА / RIZIDA

Съдържа ризедронат натрий, лактоза монохидрат, царевично нишесте, прежелатинизирано нишесте, силициев диоксид, натриев стеарил фумарат, магнезиев стеарат, хипромелоза, свързващи компоненти, оцветители

Предназначение

rizidaРИЗИДА е нехормонален лекарствен препарат – бифосфонат, предназначен за лечение на костни заболявания. Препоръчва се преди всичко на жени в менопауза и пост-менопауза за лечение на остеопороза. Приемът на този продукт намалява риска от костни деформации и счупвания – преди всичко на бедрената кост, китката и прешлени. Прилага се и в случаи на остеопороза при мъже.

Как се приема

Таблетките РИЗИДА се приемат веднъж седмично. Приемът се прави в един и същи ден от седмицата, половин час преди първото хранене. Таблетката се поглъща цяла, с една чаша вода. Не дъвчете, не чупете, не стривайте таблетката!

ВНИМАНИЕ! За приема на РИЗИДА останете изправени или по изключение в седнало положение без сгъване и отпускане в областта на стомаха – това е превантивна мярка срещу киселини. След поглъщането на таблетката не лягайте в продължение най-малко на половин час.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с този медикамент може да причини тъканни отоци, оток на лицето и езика. Съобщавано е за затруднено дишане и уртикарии, за поява на подкожни мехури и затруднения при преглъщането. Такава симптоматика изисква медицинска намеса и е необходимо да потърсите помощ. Има данни и за възпаления на окото, челюстна некроза след вадене на зъб, болки при преглъщане и болки в гърдите.

Сред най-честите смущения в стомашно-чревния тракт са дискомфорт и подуване, диария или запек, болки, киселини. Познати са болки в мускулите и ставите, главоболие. Рядко може да се получат локални възпаления – на езика или хранопровода, както и отклонения във функциите на черния дроб.

Кога НЕ БИВА да се приема

РИЗИДА не бива да се приема при алергия към някоя от лекарствените съставки.

Този продукт е противопоказен при бременност и кърмене.

Не предприемайте лечение с РИЗИДА при ниски нива на калций в организма (хипокалциемия).

Продуктът не е подходящ за потребители с бъбречни проблеми.

Целесъобразността на лечението с този продукт трябва да бъде обсъдена с лекар, ако имате заболяване на хранопровода или стомашно-чревния тракт, при нарушен минерален или костен метаболизъм и недостиг на витамин D.

За прием на РИЗИДА се препоръчва единствено чиста вода; всевъзможни сокове и особено мляко са противопоказни.

Изключете по възможност мляко и млечни продукти в продължение на няколко часа преди и след приема на медикамента.

Взаимодействие с други медикаменти

Ефектът от приема на РИЗИДА се намалява, ако по същото време се вземат лекарствени продукти с калций, магнезий, алуминий и желязо.

Лекуващият трябва да е информиран за всеки медикамент, който се взема или е бил приеман преди лечението с РИЗИДА.

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за опаковка от 4 таблетки по 35 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *