Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Безглутеновата диета е опасна за талията

Популярната безглутенова диета може да причини допълнителни килограми и сантиметри в талията, вместо обратното. В продуктите за безглутенова диета специалистите откриват твърде много калории.

revita20Един процент от населението на планетата има цьолиакия – това е здравословен проблем, при който под въздействието на глутена имунната система започва да атакува тънките черва и предизвиква сериозни усложнения. Сред тях е и ракът, коментират от medikforum.ru. За такива хора безглутеновата диета е абсолютно задължителна. В последните години обаче тя стана популярна сред звезди и обикновени хора, които нямат описания здравословен проблем.

Експертите разясняват обаче, че тази диета не е здравословна: безглутеновите продукти са наситени с много високо съдържание на захар и мазнини, а това означава набиране на килограми. Постоянното рекламиране на безглутенови продукти внушава, че това са много полезни продукти и дори да нямате цьолиакия е добре да се придържаме към безглутеновата диета. Податливият народ се увлича по диетата, без да си дава сметка, че по този начин всъщност рискува наистина да прибави вместо да стопи килограми.

Популярността на диетата се дължи до голяма степен на такива звезди като Гуинет Полтроу; те обстойно пропагандират диетата сред почитателите си. Продуктите за безглутенова диета в световните супермаркети вече си имат отредено свое място по същия начин, както храните за диабетици. Някой все пак трябва да разкрие, че безглутеновите храни са силно преработени и че при тези обработки те са изгубили голяма част от фибрите и минералите си. Тъкмо по тази причина безглутеновите храни съвсем не са здравословни.

Съвет: ако не ви се налага поради здравословни проблеми – не спазвайте безглутенова диета! Просто намалете малко глутеновите храни – така всъщност ще намалите въглехидратите, които често приемаме в неоправдано големи количества. Именно те са причина за световната епидемия по заглъстяване. Но не бива да ги заменяме с безглутенови разновидности, които също не са здравословни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *