ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

4 лесни упражнения при болки в кръста

1. Легнете на пода със сгънати колене, ходилата са плътно стъпили на пода. Вдигнете единия крак, както е сгънат в коляното, като притиснете гърба в областта на кръста към пода. Задръжте така 30 секунди, върнете крака в изходно положение и направете упражнението с другия.

2. Легнете на пода със сгънати колене, прилепете ходилата плътно към пода. Приберете корема в посока към гръбначния стълб. Трябва да почувствате как гърбът ви се притиска към пода. Задръжте така 10 секунди, като дишате нормално. Повторете 12 пъти.

bolki v krasta63. Легнете по корем, поставете дланите от двете страни на гърдите под раменете и изправете торса. Задръжте в тази позиция няколко секунди.

4. Легнете на пода по гръб, свийте краката в коленете и стъпете плътно на пода. Вдигнете нагоре единия крак с опънато коляно с помощта на кърпа, преметната през ходилото, която придърпвате с ръце. Трябва да усетите дърпане в задната част на бедрото. Задръжте така 15-30 секунди и сменете крака.

Внимавайте с някои упражнения!

– Избягвайте да вдигате едновременно и изпънати двата крака, когато сте легнали по гръб. Това упражнение за коремните мускули може да засили болката в гърба. Вместо това сгънете единия крак в коляното, а другия крак повдигнете в опънато положение на около 30 см от пода. Повторете 10 пъти и сменете крака.

– Избягвайте въобще коремните упражнения, защото в повечето случаи вместо да бъдат използвани коремните мускули, се натоварва излишно и неправилно ханшът, което води до напрежение в кръста.

– Опасно е и упражнението, при което в прав стоеж се стремите да докоснете пръстите на краката с ръце, докато краката остават изпънати. При това движение се получава голямо напрежение в прешлените и прекалено разтягане на мускулите на гърба.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *