ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да си направим лечебна напитка при подагра – част 2

 

Освен всички съставки, за които стана въпрос в първата част за направата на тази напитка при подагра се изисква и лимонов сок. Богатият на витамин С сок от лимон винаги е от полза за здравето и специално се препоръчва при хора, които страдат от подагра.

Напитка при подагра

Ето и рецептата:

Съставки на напитка при подагра

1 ананас

2 супени лъжици куркума на прах

3 супени лъжици настърган на ренде джинджифилов корен

сока от 2 лимона

1 супена лъжица мед или кленов сироп (по желание за вкус)

Инструкции за направа на напитка при подагра

Нарежете целия ананас заедно със стъблото, тъй като в него има най-висока концентрация на бромелаин. Поставете цялото количество в блендер или разбийте с пасатор. Целта е да се получи гладко пюре. След това добавете куркумата и джинжифила . Добавете сока от 2 лимона и една супена лъжица мед, ако предпочитате, за да подсладите напитката.

Можете да пиете от тази смес по една чаша от 100 мл веднъж на ден след храна. Не забравяйте, че дори това да са естествени съставки от природата, вие трябва да се убедите, че организмът ви ще ги понесе добре. Например, ако имате и друго хронично заболяване, трябва да се консултирате с лекуващия ви лекар дали някоя от посочените съставки няма да навреди. Същото се отнася и при случай, че пиете някакви лекарства. Трябва да сте сигурни, че няма да се елиминират взаимно техните съставки.

Лечението на подагра изисква много упоритост и най-вече спазването на определен хранителен режим. Няма как да продължавате живота и храненето си постарому и да си мислите, че ще се излекувате само с куркума и джинджифил. Тази напитка може да бъде само помощно средство към диетата ви.

Tук прочетете първата част –

Част 1

 

Вижте най-здравословните хранителни комбинации!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *