ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Направете си тази напитка за лечение на подагра!

Подагра е сложна форма на артрит и въпреки че е обвита в мистерия и често се пренебрегва от тези, които боледуват от нея, тя може да бъде мъчителна и изтощителна.

podagraТя се причинява от натрупване на пикочната киселина в кръвта, което е продукт от разграждането на отпадъчни вещества, които обикновено се разтварят в кръвта и се обработват от бъбреците. При хората, които страдат от подагра, бъбреците не успяват да се освободят от пикочната киселина достатъчно ефективно и тя кристализира и се събира в ставата. Симптомите включват внезапна болка, чувствителност, топлина и зачервяване в ставите. В много случаи тя е в основата на големия пръст на крака и болката може да бъде толкова непоносима, че дори едно леко докосване от перо би могло да бъде твърде болезнено. Подаграта е хронично заболяване, което се лекува с нестероидни противовъзпалителни средства. Много хора могат да си помогнат и с натурални средства, които ни е дарила природата. Комбинацията, която ви предлагаме съдържа храни с доказани лечебни свойства и може да облекчи симптомите на болестта. Сместа се състои от ананас, куркума, джинджифилов корен и лимонов сок.

Ананас

Той съдържа ензима бромелаин, за който е доказано, че е полезен при намаляване на възпалението. Теорията за това как бромелаинът работи се обяснява с факта, че засяга синтеза на простагландините (основно пречи на хормоните, които изпращат сигнал, че нещо трябва да се подува.) Бромелаинът разгражда протеините, а при болните от подагра се налага диета и лишаване от храни, които могат да причинят излишък на пикочна киселина, натрупваща се в кръвта.

Куркума

Тя съдържа куркумин, който много успешно се справя с облекчаване на болката. Куркуминът блокира растежа на различни лимфомни клетки, причинява смъртта на лимфомните клетки като понижава нивото на някои гени и мутагенни протеини.

Корен от джинджифил

Джинджифиловият корен съдържа гингерол, активен компонент, който е свързан с капсаицина. Гингеролът е структуриран подобно на капсаицина на молекулярно ниво, което означава, че може да помогне за забавянето на сигналите, изпратени до вашия мозък, които предизвикват болка. Той също така намалява веществата, които причиняват възпаление.

Продължение

 

Вижте какво е важно да знаете за пресните и сушени билки и подправки!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *