ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ТУСАВИТ / TUSSAVIT

Съдържа екстракти от стрък мащерка и листа от ланцетовиден живовлек, етанол, глицерол, вода, захароза, карамел, натриев бензоат

Предназначение

tusСиропът ТУСАВИТ е предназначен за облекчаване на кашлицата при простуди, проявен фарингит и възпаления на лигавицата в устната кухина, при катари на дихателната система.

Как се приема

Сиропът ТУСАВИТ се приема между храненията; може да се разрежда с вода или да се поглъща директно. Дозите и продължителността на приема се съобразяват с възрастта и здравословното състояние на потребителя. Ако лечението с ТУСАВИТ не даде положителен резултат след петдневна употреба, лечението трябва да бъде обсъдено и коригирано.

Ако няма други разпореждания за дозировката, сиропът се приема от възрастни и деца над 12 години до 6 пъти дневно при единична доза от 20 мл. Деца от 4 до 12 години могат да приемат по 10 мл три до пет пъти дневно. От 2 до 4 – три до пет пъти по пет мл. Сиропът не се прилага при деца под двегодишна възраст заради съдържанието на алкохол.

При лечението на деца да се има предвид съдържанието на алкохол, а при диабетици – минималните количества захар.
При предозиране могат да се получат леки обриви и/или стомашни смущения.

Възможни нежелани ефекти

Сиропът рядко дава странични ефекти, но при свръхчувствителност към билковите екстракти или помощните вещества може да се прояви алергична реакция.

Кога НЕ БИВА да се приема

ТУСАВИТ не бива да се прилага в случай че потребителят е алергичен към продукти с мащерка и живовлек, или ако е свръхчувствителен към някой от допълнителните компоненти.

Рискова група са потребителите с чернодробни заболявания или епилепсия.

Продуктът не се прилага при деца под двегодишна възраст.

Употребата от бременни и кърмачки не се препоръчва поради липса на информация за възможни негативни ефекти.

При пациенти, склонни към задух или с хронични проблеми на дихателната система, приложението на сиропа следва да е с минималната ефективна доза. При проява на странични ефекти приемът да се спре незабавно.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма описани взаимодействия с негативни последици за пациента.

_________

Усреднена цена в аптеките – 5.00  лв за флакон от 125 мг или  9.00 – за 250 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *