Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Още рецепти за лечение на кашлица – част 2

Част 1

 

Сироп от джинджифил и джоджен

ka6lica-sirop ginger mintТози сироп има успокояващите и затоплящи качества на джинджифила, а пикантният му вкус работи като отхрачващо, като помага за втечняване на насъбраната слуз в белите дробове и изхвърлянето й. В комбинация с джоджена този сироп облекчава дразненето в гърлото, което предизвиква кашлица.

Съставки

  • 3 супени лъжици нарязан джинджифил
  • 1 супена лъжица изсушен джоджен
  • 4 чаши вода
  • 150 мл мед

Инструкции

Ситно нарязания джинджифил и джоджена поставете във водата и оставете да заври, след което намалете котлона, така че течността да къкри. Варете 10 минути, след което оставете да се охлади леко и разбъркайте с меда. Сипете в шише или бурканче с капачка. Приема се по 1 супена лъжица през 2 часа, докато спре кашлицата. Съхранявайте в хладилник до 3 седмици.

Чай от мащерка

Мащерката се използва за лечение на кашлица от векове. Тя има антимикробни свойства и може да потуши кашлицата, като отпуска мускулите на трахеята и бронхите и по този начин отваря дихателните пътища. Резултатът е по-малко кашлица и повишен комфорт.

Съставки

  • една шепа клончета прясна мащерка или 2 супени лъжици изсушена
  • 250 мл вода
  • Мед и лимон (по желание)

Инструкции

Поставете мащерката в дълбока порцеланова чаша и залейте с вряща вода. Покрийте чашата, например с чинийка и оставете 15 минути. След това добавете мед и лимон, ако искате и пийте течността, заедно с листата мащерка. Това лечение се повтаря 3-4 пъти дневно, като задължително се приема преди лягане, за да облекчи нощните пристъпи.

Най-важното, което трябва да запомните при лечение на кашлица е, че отделянето на слюнка облекчава както пристъпите на кашлица, така и болките в гърлото. Нашата слюнка е лечебна в този случай, затова вземете плодово-зеленчукови  бонбони и смучете, за да отделяте повече слюнка. Не напразно по аптеките се продават и бонбони против кашлица, и таблетки за смучене при болно гърло. Техният лечебен ефект не се дължи на състава им, а на факта, че отделяте повече слюнка с бонбон или дъвка в устата.

 

 

Как да се лекуваме без антибиотици?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *