Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Най-важните съвети и рецепти против кашлица!

Съществуват два основни типа лечение против кашлица, в зависимост от това дали е суха или влажна. Кашлица, при която се получава отхрачване, не трябва да се потиска, тъй като тя освобождава белите дробове от събраната слуз, така наречените „храчки”.

За тази кашлица са необходими средства за лечение, които подпомагат отхрачването.

Сухата кашлица е друга история. Нея ние наистина искаме да спрем. Тя може да бъде причинена от алергия, сух въздух, случаен дразнител в задната част на гърлото и т.н. При такава кашлица използваме съставки, които успокояват раздразнената лигавиците и премахвот дразнителя, който задейства кашлицата. Домашните средства за лечение на кашлица са много ефикасни и добри не само на вкус, но и като алтернатива на химическите препарати, които ви предлагат в аптеките.

gargara-ka6lica-1Гаргара със солена вода

Така популярното лекарство за болки в гърлото, солената вода може да облекчи дискомфорта, причинен от кашлицата по същия начин, както помага за болките в гърлото, чрез осмоза. Когато концентрацията на сол е по-висока извън клетките в лигавиците, изтича вода от тях, за да се балансира съотношението. Когато водата напуска клетките, подуването спада и дискомфортът намалява. Ако имате кашлица, която се придружава от възпаление на гърлото, гаргарата със солена вода се препоръчва. Тя ще помогне за освобождаване и на храчките.

Смесете 1 чаена лъжичка сол в 250 мл топла вода и направете гаргара за 15 секунди. Изплюйте и повторете с останалата вода. Изплакнете с чиста вода накрая.

Инхалация

Това е задължително лечение, когато става въпрос за кашлица, настинка или задръствания от слуз и храчки. Не само че парата съвсем буквално разхлабява лигавицата и храчките почти веднага, но можете да добавите към парата множество етерични масла, които добавят чудесни лечебни ползи. Етеричните масла имат антивирусни, антибактериални, противовъзпалителни и много лечебни свойства, доказани във времето. При инхалацията те помагат за успокояване, отваряне на дихателните пътища и унищожаване на бактериите и вирусите.

Вземете една тенджера, в която сипете 1 литър вода. Поставете 3 капки масло от чаено дърво и 2 капки масло от евкалипт. Сложете водата да заври и веднага махнете от котлона. Завийте главата с кърпата и се навеждайте към парата, колкото можете, за да не си изгорите лицето. Вдишвайте дълбоко парата. Правете такава инхалация 3 пъти на ден по десетина минути – докато има пара. Ако имате възможност, купете си инхалатор и поставяйте етеричните масла, когато сипвате вода в него.

Прочетете още рецепти против кашлица тук.

 

8 ефикасни рецепти за домашно лечение, които са вечни!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *