Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЦИНАБСИН / CENNABSIN

Съдържа хомеопатичните съставки cinnabaris, echinacea, hidrastis, kalum bichromicum, лактоза, магнезиев стеарат, пшенично нишесте

Предназначение

123Хомеопатичният продукт ЦИНАБСИН се препоръчва за облекчаване симптоматиката при остър и хроничен синузит. Всяка от четирите хомеопатични съставки има специфичен ефект и въздейства върху отделни болестни характеристики. Cinnabaris действа в началния етап от заболяването, като облекчава главоболието, сълзенето на очите и напрежението, невралгичната болка в зоната около тях. Hidrastis и kalum bichromicum съдействат на оздравителните процеси при упорит хроничен синузит, блокират инфекцията. Еchinacea укрепва имунната система и предпазва от проявата на кризи при хроничните синузити, а също предотвратява повторните атаки от остър синузит. Като цяло продуктът цинабсин облекчава кондицията на лигавиците и подпомага освобождаването на задържани секрети и гной от синусите, като насърчава потискането на възпалителните огнища.

Как се приема

Приемът на ЦИНАБСИН се определя в зависимост от вида на синузита и възрастта на потребителя. Острият синузит при възрастни и деца над 12 години изисква по една таблетка през час, но не повече от 12 на ден. Деца на възраст 6-12 години могат да вземат по една таблетка на 1-2 часа, но не повече от 9 таблетки на ден. Деца от 2 до 6 години приемат 1-2 таблетки през 1-2 часа, но не повече от 6 на ден.

При хронични състояния или за поддържащо лечение се препоръчват три приема от по една таблетка дневно.

Таблетките не се поглъщат цели – държат се в устата до пълното им разтапяне. На деца може да се дават разтворени в малко вода. Продуктът е подходящ за дългосрочно лечение. Приемът му за време, по-дълго от 8 седмици, задължително се консултира с лекар.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ЦИНАБСИН може да увеличи количеството на отделяната слюнка. При това положение вариантите са прием на по-малка доза или прекратяване на лечението с този продукт.

Има информация за проявени алергични реакции след приема на ЦИНАБСИН. Най-често те са причинени от компонента ехинацея, към който част от потребителите са свръхчувствителни. При кожни дразнения – сърбеж, зачервяване или обриви, замайване и хипотония, най-добре е да се прекрати приемът и да се направи консултация с лекар.

Има най-сетне и случаи, при които болестната симптоматика се влошава под въздействието на продукта, което го прави неподходящ в конкретния случаи и приемътму се спира.

Кога НЕ БИВА да се приема

ЦИНАБСИН не бива да се дава на деца под 2-годишна възраст.

Продуктът не е подходящ за потребители с алергия към някоя от съставките.

Това хомеопатично средство не е подходящо за пациенти с автоимунни заболявания, СПИН, туберкулоза, левкемия, възпалителни заболявания на съединителната тъкан.

Бременни и кърмачки трябва предварително да обсъдят целесъобразността от лечението с ЦИНАБСИН.

Специално внимание към продукта – ако се налага да бъде използван от потребител с цьолиакия.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма регистрирани лекарствени взаимодействия с негативен ефект.

Усреднена цена в аптеките – 11 лв за опаковка от 100 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *