Народно лечение на перде на очите

Да се съберат капки от лоза когато се порязва на пролет. Капе се 3 пъти по 1 капка в очите. Помага и при очни възпаления.

Да се ядът много лимони.

3 листа от бяла черница се нарязват или натрошават ако са сухи и се заливат с 300 г вряща вода. Ври 5 мин на тих огън, кисне 24 часа и отварата се прецежда. 3 пъти дневно се капват по 2 капки в болното око.Публикувано в категории: Болести и лечение » Здравословен живот » Любопитно » Народна медицина » Очни болести

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Вижте кои са цветовете на здравето!

Различните цветове плодове и зеленчуци действат при различни здравословни проблеми и предпазват от точно определен тип заболявания. Ето кои са цветовете на здравето:

Бани с мед и сол помагат при перде на очите

Бани с мед и сол: през първата седмица се правят промивки на очите с чай, приготвен от една чаена лъжичка мед и 1 чаена чаша топъл липов чай. През втората седмица се правят промивки със солен разтвор, приготвен от 15 г сол и половин литър вода. И двата вида бани траят не повече от една минута.

3 рецепти за перде на очите

Прясно изцеден лимонов сок се прецежда през прегъната на няколко ката марля. Капе се в окото по 1 капка в продължение на 10 дни. След това 10 дни през ден по 1 капка и се завършва с капка през два дни за 10 дни.

Народни рецепти церят перде на очите

40 г чист мед се разтваря в 150 мл хладка вода. Филтрира се през 3 – 4 ката марля и се съхранява в шише. В очите се слага по 1 капка 3 пъти на ден. Капките са лютиви.

Перде на очите може да премахнете с цвят от метличина

Вземат се по 50 грама цвят от метличина и цвят с листа от очанка и по 25 грама цвят от глухарче, листа от широколистен живовляк, листа и цвят от цикория и шишарки от хмел.

Перде на очите може да премахнете с чист мед

40 г чист мед се разтваря в 150 мл хладка вода. Филтрира се през 3-4 ката марля и се съхранява в шише. В очите се слага по 1 капка 3 пъти на ден. Капките са лютиви.