Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЛАКТУС / LACTUS

ЛАКТУС съдържа лактулоза, лактоза, фруктоза и галактоза

Предназначение

ЛАКТУС се продава под формата на сироп!
ЛАКТУС се продава под формата на сироп!

ЛАКТУС е сироп, който се използва в случаи на констипация, при която спазването на коригираща диета не е довела до облекчаване.

Сиропът съдържа лактулоза като активно вещество, бистър е – от безцветен до леко жълтеникав, поносим на вкус.

Освен при констипация, ЛАКТУС се препоръчва и за лечение и профилактика на портално-систмено обусловена енцефалопатия.

Как се приема

Начинът на прием на ЛАКТУС зависи от личните предпочитания – продуктът може да се приема директно или да се разтвори във вода или плодов сок. Важно е да се има предвид, че еднократната доза от сиропа трябва да се изпива наведнъж и не трябва да се задържа в устата повече от необходимото време за безпроблемно преглъщане.

Конкретната дозировка от сиропа се определя в зависимост от здравословното състояние и индивидуалните потребности на пациента.

По принцип при възрастни пациенти, страдащи от констипация, се определя начална доза между 15 и 45 ml и поддържаща такава от между 15 и 30 ml.

При деца на възраст от 7 до 14 години дневната доза е 15 ml, а под тази възраст – между 5 и 10 ml. На кърмачета не бива да се дава повече от 5 ml от сиропа на ден.

Най-добре е след определяне на подходяща еднократна дневна доза тя да се приема по едно и също време през деня, при възможност – по време на закуска.

От значение за успешното протичане на курса на лечение е консумацията на поне 2 литра течности на ден, за препоръчване – вода. Количеството течности се разпределя на равни дози през деня.

Възможни нежелани ефекти

При деца приемът на ЛАКТУС трябва да е под строг лекарски контрол, тъй като може да се стигне до нарушен рефлекс на дефекация по време на курса.

Продължителният прием на продукта може да доведе до диария и до нарушение в електролитния баланс на организма.

Кога НЕ БИВА да се приема

ЛАКТУС не бива да се използва, ако пациентът е с изразена непоносимост към някое от активните вещества.

При пациенти, които страдат от илеус или от остро възпалително заболяване на стомашно-чревния тракт, ЛАКТУС също не бива да се приема.

При наличие на водно-електролитен дисбаланс сиропът не се препоръчва.

Взаимодействие с други медикаменти

Приемът на ЛАКТУС може да доведе до цялостно понижение на нивата на калий в организма, ако се комбинира с приема на диуретици и кортикостероиди.

________

Усреднена цена в аптеките – 6.70 лева за опаковка от 200 ml

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *