Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кой очен специалист с какво може да ви помогне?

Оптик е общото наименование за специалиста, който осигурява средства за зрителни корекции като очила и контактни лещи, но има и други наименования за тясно специализираните професионалисти в тази сфера. Предлагаме ви списък за очните специалисти и техните дейности.

Оптометристът осигурява основни грижи за очите, извършва подробни очни прегледи и следи цялостното здраве на очите. Той може да провежда проверки за всички очни проблеми, дефекти в зрението и здравословни състояния, свързани с очите.

ochen lekar

Оптометристът съветва за зрителните корекции, предписва очила и контактни лещи, дава здравни консултации, оценява и следи зрителните дефекти и отклоненията в зрението, както и пренасочва към следващи специалисти, ако има нужда.

Рецептурният оптик може да изпълни рецептата за очила, изписана от оптометриста, като прави измервания, така че очилата да са точни, и дава съвети за стила и формата на рамките, типа лещи и различните покрития. След специално обучение рецептурният оптик може да премерва и контактни лещи.

Офталмичният практик е квалифициран лекар, специализирал очна грижа, който има еднаква компетенция с оптометриста. Той може да преглежда очите, да проверява зрението и да предписва очила или контактни лещи.

Офталмологът също е квалифициран лекар, специализирал в очни заболявания и лечението им, включващо и очна хирургия, когато е наложително. Обикновено той работи в болница. Няма причина да се тревожите, ако ви насочат към офталмолог – това не означава, че непременно се нуждаете от оперативна намеса.

Ортоптистът е специалист в лечението на проблеми с постановката на очите, нередности в очния мускул и бинокулярното зрение. Ортоптистите обикновено работят в болница или клиника заедно с офталмолог. Те оценяват състояния като кривогледство и раздвоено зрение преди и след лечението им.

Вашият личен лекар може да ви консултира за симптоми и наранявания на очите и ако е необходимо, да ви насочи към специализирана помощ.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *