Нощно напикаване при деца

Да се изготви лапа по следната рецепта: три белтъка от яйца, три лъжици дървесна пепел, две лъжици счукана на ситно морска сол.

Тази смес се разбърква добре с около 50 грама средносилна ракия (ракията може да бъде малко повече или по-малко, в зависимост от това как се получава кашичката). След това кашата се разстила на плътно платно, голямо колкото да обхване целия кръст на детето (или заболелия). Кашата трябва да се залепи с помощта на платното за кръста. След това се слага найлон върху него и се бинтова.

Това се прави три последователни вечери, след това три вечери се почива. В почивните дни (вечери) гръбначният стълб се намазва с кръгообразни движения с камфоров спирт (използва се памук). В трите почивни вечери заболелият прави още една процедура: в един ръкав на риза или леко платно се насилва слабо затоплен ситен пясък (ръкавът не се препълва, за да може да се разстеле по леглото). Болният спи по гръб върху този ръкав, който обхваща кръста му.

Тази процедура се повтаря по три последователни път, т. е. три по три вечери с лапата и три по три вечери с мазането с камфоров спирт и спането на затопления пясък. Два пъти дневно по време на лечението да се прави челна стойка. Водата, която се пие, да не е студена. Добре е да е затоплена на слънце. Да не се употребяват сладолед и газирани напитки.

По време на лечението по тази рецепта да се пият билки за “неволно уриниране”, които могат да се купят от билковите аптеки, по указанието, написано на пакета.


Публикувано в категории: Болести и лечение » Детски проблеми » Народна медицина » Отделителната система /бъбреци и пикочни пътища/

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Как да добавите някой сантиметър към височината на хлапето?

От раждането си детето преминава през различни периоди на развитие

7 психологически съвета за усмиряване на непокорния тийнейджър

Порасналите деца не са лоши. Те просто имат нужда от малко повече свобода, доверие и разбиране

Лечебна езда помага при аутизъм

Хипотерапията е лечебна езда. В България е известна отскоро като метод за справяне с тежки заболявания

Нездравословното хранене уврежда мозъка на детето!

Здравословното хранене с добре балансирана диета води до това, че детето ви е здраво и има добре развит мозък.

7 неща, които не трябва да забравяте, ако отивате с бебе на море!

Ако сте решили да заведете бебето си на морския бряг, освен че ще ви се наложи да се съобразявате със слънцето и пясъка, трябва да помислите и за неговата безопасност.

ГЕНТОС / GENTOS

Медикаментът ГЕНТОС е композиция от хомеопатични съставки, които се прилагат при остри и хронични болестни състояния на простатата. Приложима при страдания, свързани с уринирането и кондицията на пикочния мехур.

Изключете бялата захар от детското меню!

Родителите трябва да са изключително стриктни, защото прекаленото количество захар в ранна възраст води до редица проблеми

Тридневна треска

Тридневната треска е безобидно заболяване.

Дифтерия

При хора, които се хранят недостатъчно или живеят в тесни, нехигиенични жилища.

Варицела (лещенка)

Много силно заразно вирусно заболяване. Носи името си от това, че практически се разпрост­ранява „от вятъра“. Можеш да се заразиш и на разстояние десет метра от болния.

Заушка (паротит)

Вирусна инфекция, която засяга преди всичко околоушната слюнчена жлеза.

Коклюш – магарешка кашлица

Народната мъд­рост знае: „Три седмици пристига, три седмици седи, три седмици си отива.“