Нощно напикаване при деца

Да се изготви лапа по следната рецепта: три белтъка от яйца, три лъжици дървесна пепел, две лъжици счукана на ситно морска сол.

Тази смес се разбърква добре с около 50 грама средносилна ракия (ракията може да бъде малко повече или по-малко, в зависимост от това как се получава кашичката). След това кашата се разстила на плътно платно, голямо колкото да обхване целия кръст на детето (или заболелия). Кашата трябва да се залепи с помощта на платното за кръста. След това се слага найлон върху него и се бинтова.

Това се прави три последователни вечери, след това три вечери се почива. В почивните дни (вечери) гръбначният стълб се намазва с кръгообразни движения с камфоров спирт (използва се памук). В трите почивни вечери заболелият прави още една процедура: в един ръкав на риза или леко платно се насилва слабо затоплен ситен пясък (ръкавът не се препълва, за да може да се разстеле по леглото). Болният спи по гръб върху този ръкав, който обхваща кръста му.

Тази процедура се повтаря по три последователни път, т. е. три по три вечери с лапата и три по три вечери с мазането с камфоров спирт и спането на затопления пясък. Два пъти дневно по време на лечението да се прави челна стойка. Водата, която се пие, да не е студена. Добре е да е затоплена на слънце. Да не се употребяват сладолед и газирани напитки.

По време на лечението по тази рецепта да се пият билки за “неволно уриниране”, които могат да се купят от билковите аптеки, по указанието, написано на пакета.


ТОВА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ


Публикувано в категории: Болести и лечение » Детски болести » Народна медицина » Отделителната система /бъбреци и пикочни пътища/

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Ако децата имат проблеми със съня, използвайте този лек от народната медицина

Много често децата не могат да заспят вечер и през нощта имат неспокоен сън, дори и когато не са болни. На помощ ни идва народната медицина с този лесен лек

Педиатри съветват как децата правилно да ядат шоколад

Част от енергията си човек получава именно от сладките продукти. Освен от плодовете, сладост се добива от шоколад и захарни изделия. Полезни ли са за децата?

Как да разпознаем астмата и алергиите при децата?

Въпреки че от 50 до 80% от децата проявяват симптоми на астма, преди да навършат пет години, множеството признаци се провокират от вирусни инфекции, а не от алергии.

Говорете за проблемите си!

Децата и тийнейджърите трябва да могат да говорят с някого за своите проблеми и тревоги.

Важни съвети за храненето на малките деца

Бъдете позитивен пример за подражание на вашите деца, като им предлагате здравословна, балансирана и разнообразна храна и се храните заедно като семейство.

Правилно ли храните децата си?

Малките деца могат да се хранят и да се насладят на голямо разнообразие от храни.

Защо децата са с наднормено тегло?

Децата, които са с наднормено тегло или затлъстяване трябва да преминат в режим на здравословното хранене и редовна физическа активност (упражнения).

Как да обясните на детето за астмата?

Току-що сте научили, че хроничната кашлица на вашия седемгодишен син и затрудненото му дишане не се дължат на вирусна инфекция, а на астма. Той трябва да взема лекарства всеки ден, да се научи да използва уреда за измерване на количеството въздух, вдишан и издишан от белите дробове, и да следи за неща, за които повечето деца не се и сещат, като например дали приятелите му имат домашни любимци в дома си. Как ще му обясните всичко това?

Домашен сироп против кашлица за деца с мляко и смокини

Не само при възрастните, но и при малките деца кашлицата е мъчителна и доста трудна за лечение. Но докато възрастните нямат проблем с приемането на специални сиропи и билкови отвари, малчуганите се мръщят, защото вкусът на лекарствата и чайовете не им е приятен.

Лечение на малки деца с антибиотици води до затлъстяване

Тази информация, която научихме от британската преса, е доста шокираща, защото лечение с антибиотици може да доведе до затлъстяване при малките деца

Да спасим диетата! Има ли начин да прогоним глада?

Има някои лесни начини, които могат да ни помогнат да подтиснем усещането за глад и да спасим диетата

Слаб успех в училище? Проверете зрението на детето!

Малкият ученик среща затруднения с уроците и не се справя добре в спортните игри