Нощно напикаване при деца

Да се изготви лапа по следната рецепта: три белтъка от яйца, три лъжици дървесна пепел, две лъжици счукана на ситно морска сол.

Тази смес се разбърква добре с около 50 грама средносилна ракия (ракията може да бъде малко повече или по-малко, в зависимост от това как се получава кашичката). След това кашата се разстила на плътно платно, голямо колкото да обхване целия кръст на детето (или заболелия). Кашата трябва да се залепи с помощта на платното за кръста. След това се слага найлон върху него и се бинтова.

Това се прави три последователни вечери, след това три вечери се почива. В почивните дни (вечери) гръбначният стълб се намазва с кръгообразни движения с камфоров спирт (използва се памук). В трите почивни вечери заболелият прави още една процедура: в един ръкав на риза или леко платно се насилва слабо затоплен ситен пясък (ръкавът не се препълва, за да може да се разстеле по леглото). Болният спи по гръб върху този ръкав, който обхваща кръста му.

Тази процедура се повтаря по три последователни път, т. е. три по три вечери с лапата и три по три вечери с мазането с камфоров спирт и спането на затопления пясък. Два пъти дневно по време на лечението да се прави челна стойка. Водата, която се пие, да не е студена. Добре е да е затоплена на слънце. Да не се употребяват сладолед и газирани напитки.

По време на лечението по тази рецепта да се пият билки за “неволно уриниране”, които могат да се купят от билковите аптеки, по указанието, написано на пакета.

ТОВА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ


Публикувано в категории: Болести и лечение » Детски проблеми » Народна медицина » Отделителната система /бъбреци и пикочни пътища/

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Как да обясните на детето за астмата?

Току-що сте научили, че хроничната кашлица на вашия седемгодишен син и затрудненото му дишане не се дължат на вирусна инфекция, а на астма. Той трябва да взема лекарства всеки ден, да се научи да използва уреда за измерване на количеството въздух, вдишан и издишан от белите дробове, и да следи за неща, за които повечето деца не се и сещат, като например дали приятелите му имат домашни любимци в дома си. Как ще му обясните всичко това?

Домашен сироп против кашлица за деца с мляко и смокини

Не само при възрастните, но и при малките деца кашлицата е мъчителна и доста трудна за лечение. Но докато възрастните нямат проблем с приемането на специални сиропи и билкови отвари, малчуганите се мръщят, защото вкусът на лекарствата и чайовете не им е приятен.

Лечение на малки деца с антибиотици води до затлъстяване

Тази информация, която научихме от британската преса, е доста шокираща, защото лечение с антибиотици може да доведе до затлъстяване при малките деца

Да спасим диетата! Има ли начин да прогоним глада?

Има някои лесни начини, които могат да ни помогнат да подтиснем усещането за глад и да спасим диетата

Слаб успех в училище? Проверете зрението на детето!

Малкият ученик среща затруднения с уроците и не се справя добре в спортните игри

Нов вирус атакува малките деца – лечение с народна медицина

В момента има бум в детските ясли, в детските градини, дори и при малките ученици в училищата от новият вирус, наречен коксаки

Как да добавите някой сантиметър към височината на хлапето?

От раждането си детето преминава през различни периоди на развитие

7 психологически съвета за усмиряване на непокорния тийнейджър

Порасналите деца не са лоши. Те просто имат нужда от малко повече свобода, доверие и разбиране

Лечебна езда помага при аутизъм

Хипотерапията е лечебна езда. В България е известна отскоро като метод за справяне с тежки заболявания

Нездравословното хранене уврежда мозъка на детето!

Здравословното хранене с добре балансирана диета води до това, че детето ви е здраво и има добре развит мозък.

7 неща, които не трябва да забравяте, ако отивате с бебе на море!

Ако сте решили да заведете бебето си на морския бряг, освен че ще ви се наложи да се съобразявате със слънцето и пясъка, трябва да помислите и за неговата безопасност.

ГЕНТОС / GENTOS

Медикаментът ГЕНТОС е композиция от хомеопатични съставки, които се прилагат при остри и хронични болестни състояния на простатата. Приложима при страдания, свързани с уринирането и кондицията на пикочния мехур.