ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Бирата предпазва от деменция и Паркинсон

Китайски учени зарадваха милионите любители на бирата, като им дадоха причина да продължат консумацията й без страх за здравето. Оказва се, че бирата предпазва от неизлечими страдания като Алцхаймер и Паркинсон!

biraУчени от Lanzhou University твърдят, че редовната употреба на бира може да забави проявите на деменция и на болестта на Паркинсон. Хмелът, който е основен компонент за приготвянето на бира, съдържа специфичен ингредиент – именно той възпрепятства проявата и прогресирането на дегенеративните заболявания, обясняват от medikforum.ru.

При лабораторни изследвания е установено, че веществото ксантохумол, което се съдържа в хмела, предпазва мозъчните клетки от окислителни процеси – проява, присъща на болестта на Алцхаймер. Това е основание за интересно обобщение на публикацията в Journal of Agricultural and Food Chemistry: изследователите стигат до извода, че редовното пийване на бира може да играе ролята на профилактика срещу неврологичните заболявания.

Хмеловите шишарки се използват широко не само за производството на бира, но и за някои газирани напитки, коментират от научния екип. В традиционната китайска медицина хмелът се използва при лечението на немалко болести. Не е изненадващо, че интересът на този екип е бил насочен към интересното растение и че се очаква проучванията да достигнат до варианти за много заболявания, включително Алцхаймер и Паркинсон.

Всъщност хмелът притежава доста фармакологични свойства, някои от които не са популярни в цял свят. Продуктите с хмел действат като антиоксиданти, но могат също да упражняват действия като противоракови, противовирусни, противовъзпалителни. Съдействат за лечение на сърдечно-съдови заболявания и успешно участват в програми срещу затлъстяването.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *