ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да регулираме нивата на кръвната захар с натурални средства?

Никак не е учудващ фактът, че много хора в днешно време страдат от висока кръвна захар (хипергликемия). Нездравословните храни, богати на захар и различни подсладители, са заели трайно място в менюто на почти всеки един от нас. Можете обаче да нормализирате нивата на кръвната си захар, добавяйки специални съставки във водата, която пиете всеки ден.

Как да си помогнем?

Канелата и карамфилът са сред натуралните продукти, които успешно регулират кръвната захар. Винаги, когато можете, добавяйте от тези ароматни подправки във водата или си направете вкусен чай.

Lekuva.net ви препоръчва да си приготвите ароматна вода. За целта сложете 2 пръчки канела и 3 грама органичен карамфил в 5 литра вода. Разбъркайте всичко и пийте от тази вода всеки път, когато почувствате жажда.

kanela i karamfil1

Канелата забавя абсорбирането на храната в организма, а това спомага за регулирането на кръвната захар. Освен това тази прекрасна подправка способства за ефикасното усвояване на глюкозата.

От друга страна карамфилът понижава глюкозата в кръвта, ако човек го приема редовно. Подправката помага за преодоляване на инсулиновата резистенция и неефективната глюкозна дистрибуция. Това от своя страна балансира нивата на кръвна захар.

Друг начин за консумиране на канела и карамфил:

Можете да използвате тези подправки в прахообразно състояние за поръсване на следните храни:

– плодове
– месо
– зеленчуци

Препоръчително е хората, които са предразположени към диабет или вече страдат от това заболяване, да добавят в храната си по 1/2 ч.л. от подправките по 2 пъти на ден.

Канела с хром и цинк
Канела с хром и цинк – за нормализиране на кръвната захар

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *