Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

2 рецепти за домашна ароматерапия

Маслото и водата не могат да се смесват, но когато се касае за етерични масла, те образуват божествена и полезна комбинация.

aromatherapyИзвлечени от листата, плодовите кори и други части на растенията, етеричните масла улавят фините аромати на природата и могат да балансират настроението ви, казват ароматерапевтите.

Някои масла, като ментатата и евкалипта се използват за стимулиране и зареждане на организма; други, като лавандулата и тамяна са релаксиращи. Смесите, които ви предлагаме са един много лесен начин да правите ароматерапия за себе си. Напръскайте въздуха около вас или върху чаршафите, с които спите и те ще подобрят кондицията и съня ви. За повече настроение можете да ги нанасяте върху косата и кожата си, защото са абсолютно безвредни.

Първата рецепта използвайте, когато имате нужда от повдигане на настроението. Ако чувствате умора, отпадналост и трябва бързо да се освежите, направете следната смес:

Съставки етерични масла

  • 1 капка евкалипт (Eucalyptus globulus)
  • 2 капки здравец (Pelargonium graveolens)
  • 3 капки мента (Mentha Piperita)

Втората рецепта ви е необходима, когато имате нужда от релаксация, успокоение, отпускане. Използвайте я преди да отидете в леглото.

Съставки етерични масла

  • 2 капки бергамот (Citrus bergamia)
  • 1 капка тамян (Boswellia carteri)
  • 3 капки лавандула (Lavandula Angustifolia)

Инструкции за направа на спрейове

1. Напълнете чиста, суха мини спрей бутилка със 120 мл чиста дестилирана вода.

2. С помощта на капкомер, внимателно поставете избраната комбинация от етерични масла директно в бутилката за спрей.

3. Плътно затворете бутилката и разклатете енергично, за да се смесят. Не забравяйте да разклащате бутилката преди всяка употреба, тъй като водата и етеричните масла са склонни да се разделят.

 

Хроничната умора при децата може да е симптом на болест

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *