ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Народни рецепти при болести на бъбреците

1 шепа слънчогледови (или тиквени) семки се варят в 500 г вода 10 мин. и се оставя да изстине. Прецежда се и се пие студено. Яде се варена тиква.

1 с. л. ленено брашно (ленено семе се смила в кафемелачка) се вари в 200 г вода 5 мин. Оставя се 20 мин. да изстине, след което се премахва образувалата се на повърхността ципа. Прибавя се мед на вкус и се пие половин час преди ядене.

Грънчарска глина се омесва добре с оцет. Вечер сместа се разстила на тънък слой върху платно и се поставя в областта на бъбреците. Престоява цяла нощ.

1 ч. ч. зелева чорба се смесва с 1 с. л. зехтин. Получената смес се пие сутрин на гладно 1 път дневно.

При заболявания на бъбреците, черния дроб и жлъчката в продължение на месец – месец и половина да се приема сутрин и вечер на гладно по 1 ч. ч. прясно изцеден сок от сурова тиква. Добре е при безсъние и неспокоен сън вечер преди лягане да се изпива чаша тиквена отвара с мед като успокояващо средство.

Смесват се добре по 200 г мед, лимонов сок, зехтин и 2 г камфор на зърна (камфорът предварително се разтваря в зехтина). Приема се по 1 с. л. 3 пъти на ден на гладно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *