Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Това са растения, които можете да отглеждате на закрито!

Сред многобройните му доказани ползи за здравето, градинарството бори стреса и подобрява кръвообращението.

bilkiНо какво да правим, ако живеем в малко, закрито пространство? Тук ви представяме 5 растения, които можете да отглеждате на закрито. Ще намерите кратки отговори на въпросите какво е растението, къде може да се отглежда, как да се отглежда и защо. Вижте кои са те!

Домати
Какво: Годните за консумация, често червени плодове на растението Solanum Lycopersicum, произхождат от Мексико и се разпространяват по целия свят, след испанската колонизация на Северна и Южна Америка. Миниатюрните сортове като Tiny Tim и Small Fry могат да се отглеждат в малки количества растения и са идеални за вътрешни градини.

Къде: Доматите обичат топлината и светлината, затова трябва да ги сложите до прозорец с южно изложение. През облачните зимни дни можете да включвате флуоресцентна светлина.

Как : Умереността е ключа тук. Напоявайте редовно почвата, но не трябва да бъде много мокра, а просто добре влажна.

Защо: Доматите са много вкусен плод, който съдържа витамини A, C и K, както и бета-каротин, който е особено полезен за кожата. Полезните свойства на доматите са неизброими!

Кориандър
Какво: Деликатна билка с дантелени зелени листа и пикантен вкус.

Къде: Кориандърът повяхва в жегата, но се нуждае от много светлина; най-добре е да се постави на утринното слънце от прозорец с източно изложение.

Как: Поддържайте почвата му влажна, но не я накисвайте, за да имате най-добри резултати.

Защо: Много полезна билка, която можете да добавите към всяко ястие за повече здраве.

Алое вера
Какво: Растение с дълги, заострени листа, които съдържат гъст желеобразен сок.

Къде: . Алое верa са радва на стайна температура (около 21 градуса по Целзий), както и много слънчева светлина, така че го поставете до прозореца.

Как:  Алое верa предпочита суха почва, така че трябва да се полива през 3 дни.

Защо: Това чудно растение може да се използва за успокояване на битови изгаряния, слънчеви изгаряния, драскотини и сърбеж по кожата. Просто пречупвате едно листо и намазвате мястото с натурален гел от него.

Босилек
Какво: Листна билка от семейството на ментата, с много приятен, неповторим аромат. Сортове са много, като има босилек с аромат на лимон, на анасон или на карамфил.

Къде: Билката вирее най-добре до прозорец с южно изложение, защото обича много слънце и топлина.

Как: Вземете саксия с няколко дупки на дъното, за да се отводнява добре, но да не стои много напоена.

Защо: Готвенето с него е задължително и върви добре със сирене, домати, супи, тестени изделия, пици … и каквото друго ви харесва.

Спанак
Какво: Зелено листен зеленчук, който може да расте много добре в затворено помещение.

Къде: Това растение обича нито твърде горещо, нито прекалено студено. Поставете го на слънчево място и поддържайте постоянна стайна температура.

Как: Спанакът се нуждае от много място в корените, така че изберете дълбок съд.

Защо: Спанакът е с високо съдържание на протеини, витамини A и K, фолиева киселина, фибри. Той е полезен за сърцето, предпазва от загуба на паметта, свързана с напредването на възрастта и е чудесен за бременни жени, тъй като подпомага правилното развитие на плода. (goodnet.org)

 

Как да си посадите билки в делва

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *