ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Има ли магия в чая от липа?

Този аромат няма как да се сбърка с друг: чаят от липа е белег на детството, на домашните вечери с близки хора. На настинките, които минават по-бързо и по-лесно с чай от липа. Каква магия има в липата, знаят сравнително малко хора.

Повечето са наясно, че липата изпотява и смъква високата температура; активира кръвообращението и това съдейства за мобилизация на имунната система, за по-лесно преодоляване на грип и простуди (web-zdraw.ru).


Оздравителното действие на чая от липа проличава най-лесно при лечението на деца. В Държавната детска клиника в Чикаго е бил направен експеримент при лечението на малки пациенти с тежки простуди. Някои деца получавали сулфамиди или антибиотици, а други – липов чай и аспирин. В крайна сметка се оказало, че тийнейджърите на липова терапия оздравели по-бързо и без усложнения в сравнение с медикаментозните групи.

Липовият цвят е мощно профилактично средство. Ако сте били навън, ако сте премръзнали вън от дома си или се прибирате с мокри крака, чакайте още на следващия ден хрема или температура. А може и двете. Но ако се затоплите веднага след прибирането си, ако изпиете чаша пресен липов чай, а след час-два още една чаша, болестта може да ви се размине. За да е пълна картината – насладете се не само на аромата, но и на вкуса, обогатен с доза пчелен мед.

Липовият чай е добро средство и срещу кашлица. Бронхитът, който заплашва да стане хроничен, със сигурност ще отстъпи, ако редовно го атакувате с липов чай.
Ето каква е класическата рецепта за запарен липов чай: две чаени лъжички сух цвят се заливат с 250 мл вряла вода; съдът се похлупва за 10 минути, след което запарката се прецежда и се изпива гореща. Това е лечебна доза; за профилактика е достатъчна една чаена лъжичка цвят на четвърт литър вода.

Генотрон
ГЕНОТРОН – концентрирана формула с екстракт от глухарче

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *