Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Упражнения, които премахват напрежението за 5 минути

Толкова често  напрежението се усеща във врата и раменете и дори преминава не само в болка и скованост, но и в нарушена подвижност.

uprajnenia-masajВиновникът? Неправилна стойка, стрес и неправилно движение (особено при упражняване) всички могат да бъдат виновни. Заседналият начин на живот прави нещата по-лоши. Телата ни се адаптират към това, което правим, така че ако не се движим врата и раменете ни се обездвижват.  Тук ви представяме упражнения за възстановяване, които премахват напрежението, повишават мобилността, напълват схванатите мускули с богата на кислород кръв за около пет минути.

Упражнение 1Облекчава стягането и сковаността във врата и раменете; топлината на ръката ви помага за разхлабине и да отпуснете съединителната тъкан в тези области.

Поставете лявата ръка на гърба на врата си, поемете си дъх и мачкайте мускула на врата, докато издишате. Повторете 3-5 пъти. След това сложете лявата си ръка върху дясното рамо (на трапецовидния мускул, не костта) и повторете стискането докато издишате бавно. Повторете от другата страна.

Мускулът е като гъба, пълна с вода; всеки път, когато стиснете, изстисквате напрежението. Когато бавно отпускате, представете си, че гъбата се пълни с прясна вода, което води до съживяване на мускулите ви.

Упражнение 2 – Увеличава гъвкавостта на скапула и ключицата; разтяга и отпуска мускулите на раменете и шията.

Застанете изправени с отпуснати до тялото ръце. Започнете да правите кръгове с раменете си, като първо ги свиете напред, след това нагоре и назад и накрая застанете в изходна позиция. Повторете 3 пъти.

Упражнение 3 – Подобрява кръвообращението и гъвкавостта; отделят се хормони на растежа в кожата, които подпомагат производството на ендорфини.

Сложете палеца на  лявата си ръка в центъра на дланта на дясната си ръка, а пръстите отгоре на дланта. Започнете да натискате леко с палеца, като в същото време правите въртеливи движения за 1 минута, след което направете същото с дясната ръка върху лявата.

Това упражнение стимулира точката на напрежението, която е в центъра на дланта.

 

Упражнения за душата!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *