Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лук и чесън срещу грип – рецепти

Всеки знае колко полезни са лукът и чесънът за здравето. Но когато ни налегне грип, предпочитаме да гълтаме хапчета с надеждата, че ще се излекуваме по-бързо и няма да имаме опасни усложнения.

LUKЛукът и чесънът все пак си остават прекрасни средства от народната медицина, с чиято помощ по-лесно превъзмогваме грип и настинка. Достатъчно е да знаем как да ги използваме, признават от web-zdrav.ru. Ето няколко проверени рецепти, с чиято помощ болестта наистина ще си отиде по-бързо!

  • Смесваме сок от лук с мед в пропорция 1:1 и гълтаме 3-4 пъти на ден по една чаена лъжичка. Сока от лук най-лесно се прави, като настържем луковицата на ренде и масата изстискаме през марля. Самата подготовка също действа терапевтично благодарение на лютите изпарения. Лучено-медената смес помага при кашлица.
  • Настъргваме една глава лук на ренде и получената маса разбъркваме в половин литър горещо мляко. Половината лучено мляко изпиваме вечер преди лягане, а останалото – на сутринта, като предварително го подгряваме.
  • Настъргваме обелени скилидки чесън и ги смесваме с мед 1:1. Вземаме по една супена лъжица от сместа вечер преди сън с няколко глътки топла вода.
  • Режем или настъргваме глава лук, като през цялото време вдишваме парите с отворена уста – помага при болно гърло и кашлица.
  • Домашни капки за нос могат да се направят от настърган лук или чесън – половин чаена лъжичка. Прецеждаме и заливаме с 1-2 лъжици студено пресован зехтин, разбъркваме енергично. От получената смес капваме във всяка ноздра по 1-2 капки 2-3 пъти дневно. Добре е такава смес да се приготвя прясна ден за ден.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *