Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Райският газ става популярен вариант за жени, които раждат!

Жена, която ражда естествено в Минеаполис, изтърпяла повече от 13 часа мъки, след което вместо за епидурална упойка, помолила за райски газ.

rajski gaz„Той веднага ме освободи от страха и успокои родилните ми болки, защото вече започнах да ги чувствам по-слабо”, казва Меган Гудуин пред ABC News.

Въпреки че, азотният оксид отдавна се използва в европейските страни и Канада, газът сега се възражда в САЩ, според медицинските експерти.

Той е бил много популярен сред родилките в САЩ, но след появата на епидуралната упойка през 1930 година е изместен, въпреки че новата упойка е доста по-скъпа.

Средната цена за една жена, която предпочита азотен оксид, е по-малко от $ 100, докато епидуралната упойка може да достигне до $ 3000, защото има и допълнителни такси за анестезия,“ казва акушерката Диксън.

Американската администрация по храните и лекарствата е одобрила ново оборудване за азотен оксид, което може да се използва в стаята на родилките от 2011 г.насам. Това може да обясни възобновяването на интереса към райския газ.

„Може би преди 10 години, по-малко от пет или десет болници са я използвали за родилки,“ казва Д-р Уилям Каман, директор на болница по акушерство и гинекология. „Сега вече, може би няколкостотин болници проявяват интерес. Това наистина е бомбастично нарастване на популярността на този газ.”

Също така лекарите споделят, че газът е много популярен при зъболекарски манипулации, тъй като е съвсем безопасен. Други специалисти смятат, че неговата безопасност не е съвсем проучена, така че ще се провят още изследвания в тази насока.

 

5 съвета кога и как да се върнете на работа след раждането

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *