Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сокова диета за прочистване на организма – съвети и комбинации

Ако всеки ден изпивате 2 чаши сок от плодове или зеленчуци, ще почувствате как умората ви напуска, лицето ви придобива младежка свежест и вече не ви мъчи главоболие

сокове
Прясно изцедени сокове трябва да се пият постоянно, не само при диета. С тях заменяте поне частично обичайните си напитки – чай, кафе, бира, безалкохолни.

Добре е и веднъж седмично да замените с тях и храната. За прочистване на организма може да се подложите на сокова диета за 5-10 дни, не повече. Първо обаче се подгответе физически и психически, тъй като организмът не може да се пренастройва бързо. За 2-3 дни спрете кафето, чая, алкохола. Намалете консумацията на мазна храна и захар. Пийте от 8 до 13 чаши (по 200 мл) сок дневно. Освен тях пийте чай от мента и лайка.

Връщането към нормалното хранене става за половината от времето на диетата.

7 дни се пият по 8-13 чаши и не се яде

Към соковете добавяйте каши, супи, задушени зеленчуци, но не и пикантни, солени и месни храни.

Допуска се смесване на всякакви плодове и зеленчуци във вид на сок. Иначе те не се смесват, а се ядат през интервал. Усвояването на плодовете е по-бързо. Чуден коктейл се получава от домат, краставица и скилидка чесън, поръсен с копър. Коктейлът от цвекло, моркови и портокал тонизира бъбреците. Добре се съчетават ябълка, морков, целина, краставица.

Всеки сок има целебен ефект. Какъв?

Гроздов – при анемия, камъни в жлъчката.
Ябълков – за здрави кости.
Портокалов – за добро зрение, след облъчване.
Картофен – при главоболие, гастрит.
Морковен – за лигавиците и за добро зрение.
От калина – при бронхит, гастрит.
От червени боровинки – диуретик.
От черни боровинки – за добро зрение.
От червено цвекло – при тумори. Тъй като е доста силен, се разрежда със сок от зеле, ябълки или моркови.
Зелев сок – против алергии.
Лимонов – против болести на черния дроб.

Добре е прочистването със сокове да се прави 2 пъти годишно – наесен, когато има много плодове и зеленчуци, и напролет, когато организмът е изтощен. Сокът се държи в тъмни стъклени шишета на прохладно място. Така витамините се запазват за около 8 часа.

Възможни реакции

На втория ден може да се появи дискомфорт – подут корем, разстройство, изпотяване, хрема. Това са знаци, че прочистването е започнало и токсините напускат тялото чрез потта, носния секрет и през червата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *