Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Коя е билката, която регулира месечния цикъл?

Месечният цикъл протича строго индивидуално при всяка жена, но условните граници между две менструации са 21-35 дни

цикъл Излизането от този период се приема за нарушение. То невинаги е сигнал за здравословен проблем. При момичета продължителността на цикъла може силно да се колебае. Тя се установява и нормализира в рамките на 12 месеца след появата на първата менструация. В периода между 45-55 години интервалите между отделните менструации също могат да се променят, в повечето случаи се увеличават. И това не е патология. Върху деликатния хормонален баланс в женския организъм влияят много фактори – прием на определени медикаменти, силни емоции, рязко отслабване или напълняване, стрес, хранителни разстройства и други заболявания.

Защо е важно да регулирате месечния цикъл? Той е пряко свързан с репродуктивната функция. Нарушенията в неговата поява биха могли да създадат трудности при зачеването и износването на бебето.

Можете да балансирате половите хормони с помощта на билки. Добър ефект има запарката от джоджен. Приготвя се от 10 г билка, добавена към 250 мл вряла вода. След 10 минути чаят се прецежда и изпива на 2 порции. Подобно е действието на лененото семе. Ако го приемате смляно на брашно, 5-10 г дневно са напълно достатъчни. В случай че го варите, може да вземете и по-голямо количество. Пчелното млечице също регулира половите хормони. Дневната доза е 500 мг. Най-добре да се смеси с мед и да се приема всяка сутрин.

Установено е, че повишените нива на инсулина са сред причините за нередовен месечен цикъл. За да намалите активността на този хормон, подобрете кръвообращението чрез дихателни упражнения, разходки, каране на колело.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *