Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

КЛАЙРА / QLAIRA

Всяка опакова съдържа 28 филмирани таблетки с конкретно приложение

Клайра предпазва от нежелана бременност!
Клайра предпазва от нежелана бременност!

Предназначение

КЛАЙРА е продукт за перорална контрацепция, който представлява „портфейл” от 28 филмирани таблетки – кръгли, двойноизпъкнали, в различни цветове, като съответният цвят определя реда за прием на таблетките.

Продуктът се използва още за лечение на тежко менструално кървене, като се приема след консултация със специалист в областта на женското здраве.

 Как се приема

Таблетките в „портфейла” КЛАЙРА трябва да се приемат в реда, оказан в предписанията за прием. Важно е всеки ден таблетките да се приемат в приблизително еднакъв час с малко течност, ако това се налага. За да бъде ефективна контрацепцията, не бива да се прекъсва приемът на таблетките – трябва да се взема по една таблетка в продължение на 28 дни. Важно е да се има предвид, че първото хапче от всяка нова опаковка се приема в деня, непосредствено след приключване на предишната опаковка.

Месечното кървене може да започне при вземането на първата таблетка от новата опаковка или още преди изпиването на 28-те таблетки.

Ако решите да се предпазвате от нежелана бременност с КЛАЙРА, то трябва да имате предвид, че приемът им трябва да започне от първия ден на естествената менструация.

В конкретни ситуации най-добре е предпазването с КЛАЙРА да започне след консултация със специалист.

Трябва да се има предвид, че пропускането на дори 1 таблетка в рамките на месеца може да компроментира цялостния процес на предпазване.

Не бива обаче да се приема по повече от 1 таблетка дневно.

Възможни нежелани ефекти

Като най-чести ефекти, появяващи се след приема на КЛАЙРА, се посочват развитието на гъбична инфекция и производни, вагинална инфекция, горещи вълни или повишение на кръвното налягане, както и повишен апетит в резултат на метаболитни нарушения. При някои жени приемът на продукта може да доведе до стомашно-чревни неразположения като коремна болка, гадене, повръщане и диария.

Кога НЕ БИВА да се приема

КЛАЙРА не бива да се използва като метод за контрацепция при жени, при които е налице риск от венозна тромбоемболия, артериална тромбоемболия, анамнеза на тежко чернодробно заболяване, чернодробни тумори, както и при злокачествени заболявания, поразяващи половата система. При недиагностицирано вагинално кървене или при непоносимост към някоя от съставките на продукта приемът му отново не е препоръчителен.

 Взаимодействие с други медикаменти

Взаимодействието на КЛАЙРА с някои лекарства може да доведе до контрацептивен неуспех.

Усреднена цена в аптеките – 21.30 за опаковка от 28 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *