Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето ги лекарските съвети при мозъчен псевдотумор

Ето какво препоръчват специалистите при мозъчен псевдотумор

 Какво представлява мозъчният псевдотумор?

Обърнете се към специалист, ако имате съмнение за мозъчен псевдотумор!
Обърнете се към специалист, ако имате съмнение за мозъчен псевдотумор!

Като мозъчен псевдотумор специалистите определят състояние, което се появява в резултат на повишено вътречерепно налягане. По правило, видими причини за състоянието не се отчитат.

Първите забележими симптоми наподобяват тези, които са характерни за появата на тумор в мозъка, но на практика злокачествено образувание няма.

Състоянието се наблюдава както при възрастни, така и при деца, но най-често се среща при жени с наднормено тегло в детеродна възраст.

В случаите, когато дори след задълбочени медицински изследвания не се установи причината за повишеното вътречерепно налягане, специалистите говорят за идиопатично вътречерепно налягане.

Кои са симптомите на мозъчния псевдотумор?

Най-често срещаните признаци за разглеждането състояние са следните:

–         умерено до силно главоболие, което започва от задната част на главата зад очите и което при движение на окото става още по-непоносимо;

–         пулсиращ шум в ушите;

–         замъглено или затруднено зрение;

–         невъзможност за промяна на посоката на гледане;

–         бели проблясъци в погледа;

–         болка в раменете, гръба или врата.

Какво е лечението при псевдотумор в мозъка?

Цел на лечението след установяване наличието на мозъчен псевдотумор е облекчаване на симптомите и предпазване на зрението, което е най-поддатливо по отношение на вредните ефекти от повишеното вътречерепно налягане. Най-често специалистите предписват медикаменти, които плавно облекчават симптомите.

При пациенти, които страдат от наднормено тегло, специалистите препоръчват терапии и продукти, прилагането на които би следвало да понижи телесното тегло. По този начин и основните неразположения, свързани с разглежданото състояние, изчезват.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *