Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Важни съвети за намаляване приема на захар

Вие никога не добавяте захар към чая или кафето си, но дали не поемате повече от необходимото захар с други храни?

Вижте какво трябва да направите, за да намалите приемането на захар!

1. Не пийте калории. По-специално, избягвайте да пиете сладки напитки.

Пийте вода или прясно мляко с по-ниско съдържание на мазнини (2% или по-малко). Млякото съдържа естествена захар и осигурява много полезни вещества, като калций и витамин D.

  • Подправете водата си със сок от лимон, портокал или лайм, ягоди или прясна мента.
  • Избягвайте безалкохолни напитки и спортни напитки. Те са с високо съдържание на захар и нямат хранителна стойност (поради което те се наричат ​​“празни калории“).
  • Стойте далеч от горещи напитки с добавени захари. Поръчайте лате вместо мока кафе. Добавете индийско орехче и канела за допълнителен аромат, а не захар.

2. Опитайте пълнозърнести храни. Пълнозърнестите храни са тези, които остават близо до естественото си състояние, колкото е възможно с малко преработка. Примери за това са: пресни или замразени зеленчуци и плодове, домашни птици и риба, боб, леща или тофу, кафяв ориз, пълнозърнест кус-кус, ечемик, пълнозърнести хлябове, по-ниско на мазнини мляко, кисело мляко и сирене.

3. Хранете се разумно. Запасете се печени ядки, бедно на мазнини сирене и бисквити, зеленчуци, кисело мляко и пресни плодове. Намалете количеството на тестени изделия, сладки десерти, бонбони, шоколади.

4. Яжте зърнени култури. Изберете зърнени култури с по-малко от 6 грама захар и повече от 4 грама фибри на 1 чаша.

5. Гответе у дома по-често. Изберете рецепти, които са без или с малко захар. Също така, можете да експериментирате с любимите си рецепти, като намалявате количеството на добавената захар от една четвърт до една трета или заменете захарта с естествен подсладител.

6. Четете хранителната стойност и списъка на съставките на пакетирани храни. Обърнете специално внимание на размера на захарта. Списъкът на съставките ще ви уведоми дали продуктък е с с добавени захари като глюкоза, фруктоза, захароза, мед, захарна тръстика, плодово пюре, меласа, царевичен сироп, декстроза, концентриран плодов сок. Тези добавки не предоставят никакви хранителни ползи – намалете или премахнете такива храни от вашия списък за пазаруване.

 

Колко захар, все пак, трябва да консумираме?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *