ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Запомнете тези основни съвети за вашето здраве!

Всеки ден четете здравни съвети, а никога не ги спазвате!

здрaвеИли поне не съвсем! Но идва ден, в който започват атаките на различни болести и се сещате , че не сте живели здравословно и че има много още какво да се желае по отношение спазването на основните закони на здравето! Така че прочетете по нататък и започнете да се грижите за здравето си сега!

След като спрете цигарите и намалите драстично приема на алкохол, продължете със следните неща:

  • Вземайте по един аспирин на ден, след като се уверите, че не сте алергични към него и нямате стомашни проблеми. Аспиринът намалява риска от инфаркт и инсулт.
  • Правете безопасен секс, за да се предпазите от полово предавани болести.
  • Редовно преглеждайте очите си, за да избегнете очни болести като глаукома или дегенерация на макулата, които са основни причини за слепота.
  • Използвайте слънцезащитни продукти на най-малко 15 SPF. Ракът на кожата е най-честия от всички ракови заболявания. За щастие, повечето от тях (базални клетки и карциноми на сквамозните клетки) рядко са смъртоносни.
  • Увеличете добрите мазнини и добрите въглехидрати в диетата си, като омега-3 мастни киселини и пълнозърнести храни.
  • Намерете време за някаква практика медитация/релаксация. Дори и физическа активност, която е „спокойна“, в смисъл, че държите ума си далеч от стресиращи мисли може да бъде полезна. Всички ние трябва да отделяме време да се „измъкваме“ умствено и емоционално най-малко веднъж на ден, където и да сме, или каквото и да правим.
  • Правете редовно тестове за нивото на холестерола си и мерете кръвното си налягане. Това са много важни данни за вашето здраве, защото високите им стойности могат да бъдат наречени „тихи убийци”.

 

Вижте най-здравословните хранителни комбинации!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *