Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Четири кафета на ден пазят от рак на кожата

Потреблението на четири кафета дневно намалява риска от развитието на злокачествен меланом – най-агресивната и опасна форма на рак на кожата.

coffeДо такъв извод достигнаха американски учени, след като наблюдаваха здравословния статус на 450 000 жени и мъже в продължение на десет години. Дори само една чашка кафе е достатъчна за профилактика на този вид рак, цитира medikforum.ru становището на американския екип. При четири чашки обаче се постига най-стабилната защита от онкологичното заболяване. Много често този вид рак е провокиран от прекалено излагане на слънце, а основа за проявата му може да бъде луничка.

При своите наблюдения учените се уверили, че кафето наистина играе ролята на профилактично средство. Средната възраст на участвалите в изследването доброволци била 63 години в началото на изследването. Нито един от тях нямал тогава рак на кожата, а на финала близо 3000 души се оказали болни.

Хората, които редовно пиели кафе, по-рядко се сблъсквали със заболяването. Това били близо 90% от доброволците; колкото по-редовно приемали своите ароматни дози, толкова по-рядко им се случвало да се разболеят. Оказало се, че кафе-любителите дори при по-малки дози кафе попадали в група, в която рискът от рак на кожата бил с 20% по-нисък . Според анализа на учените кофеинът е способен да активира гибелта на клетките, повредени от ултравиолетовите лъчения. В същото време здравите клетки оставали незасегнати от този процес. Изследователите отчитали също и влиянието на други фактори като тютюнопушене, употреба на алкохол и брой на слънчевите дни в местата, където живеят доброволците.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *