Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Важни съвети за добър сън

Част 1

Време за тревоги

sleep2Прекарвайте 15 минути на ден, в които да мислите само за проблемите, които имате. Най-добрият начин за това е да седнете пред един лист и да ги запишете. Така те няма да ви връхлитат, когато си легнете. Обикновено неприятни мисли ви държат буден, а те се решават по съвсем естествен път като ги обмислите и запишете през деня.

Ограничете кофеина

Той не се съдържа само в кафето, както знаем кофеин има и в черния чай, колата, енергийните напитки и др.п. Изкушаващо е да вземете енергизираща напитка, когато сте уморени след лош сън през нощта, но пиенето на кофеин може да направи по-трудно заспиването нощем, създавайки порочен кръг. Не можете да се откажете изведнъж? Опитайте да започнете с ограничаване, като пиете кафе или напитки с кофеин само до обяд, за да може организмът да го изхвърли докато стане време за лягане.

Дневна почивка

Само 15 до 20 минути отпускане в легнало положение през деня могат да ни помогнат да отпочинем и да подобрят нашата креативност, като се заредим с енергия. Това трябва да става до 16:00 ч, тъй като след това може да затрудни заспиването навреме.

Излизайте навън през деня

Излагането на повече светлина през деня подобрява мелатониновия баланс, което помага за заспиването в тъмната част на денонощието.

Магнезий и витамин В комплекс

Яжте храни с високо съдържание на магнезий, като бадеми, кашу и спанак, както и храни, богати на витамин B комплекс, като зелените листни зеленчуци, ядките и бобовите растения. Някои експерти препоръчват приемането на хранителни добавки с мелатонин, витамин В6 и магнезий.

Опитайте техники за релаксация

Хората, които практикуват медитация получават подобрения на съня си качеството му. Други стратегии за релаксация като йога и дълбоко дишане също са ефективни инструменти за насърчаване на добър сън.

Пийте топъл чай или мляко

Много проучвания показват, че чаят от лайка или жълт кантарион намалява тревожността и действа успокоително преди сън. Всяка топла напитка би подобрила успокоението и подготовката на тялото за сън – такова е и действието на топлото прясно мляко.

 

Защо е важно да се наспиваме?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *