Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Това са много важни съвети против безсъние!

И ето пак, 3 часа сутринта е, а аз лежа в леглото, загледан в тавана и в желанието си да плача с чувство на неудовлетвореност. 

sleep1Безсънието е невероятно разпространено – 30 до 40 процента от възрастните хора живеят с безсъние. Така че за всички вас, които се мъчите с това безсъние, както и за всеки, който от време на време не може да заспи или спи малко, ние ви предлагаме някои краткосрочни и дългосрочни стратегии за получаване на добър нощен сън. И ако четете това в 3 часа сутринта, защото съзнанието ви не иска да почива, не се притеснявайте – имаме съвети и за това, което можете да направите сега, за да подобрите шансовете за получаване на (поне малко) сън.

Необходимост от сън

Безсънието се определя като неспособност да заспите и да остане заспали, или да спите толкова, колкото ви е необходимо, за да се събудите с чувството, че сте отпочинали. Симптомите за нарушен сън включват затруднено заспиване, често събуждане през нощта, събуждане твърде рано сутринта, дневна сънливост, затруднена концентрация и раздразнителност.  Безсънието може да бъде остро (с продължителност една до няколко нощи) или хронично (с продължителност от един месец до години). Това е и най-честото оплакване от безсъние – продължаващо с години.

Проблемите със съня често са симптом на друго заболяване или състояние, като депресия, хронична болка, лекарства или стрес. Най-често безсънието се дължи на комбинация от фактори, включително медицински и психологически проблеми, свързани с режима, взаимоотношения и конфликти с околните и лоши поведенчески фактори (късно лягане, физическа хиперактивност, гледане на телевизия или седене пред компютъра преди лягане и т.н.).

Започнете деня си с упражнения

Всички проучвания сочат, че умерената аеробна дейност след ставане подобрява качеството на съня. Още по-полезно се оказва физическото натоварване три часа преди лягане, така че тялото да има достатъчно време за почивка преди да се отпусне за сън.

 

Продължение …

 

9 храни, които ще ви отърват от безсънието!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *