ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Червените меса разболяват от рак!

Най-после стана ясно защо яденето на червени меса разболява от рак само човека, но не и други месоядни

червено месо Те предизвикват токсична имунна реакция, тъй като са разпознати и атакувани като външен нашественик и това предизвиква възпаление.

Отдавна се знае, че свинското, телешкото и агнешкото повишават риска да се развият тумори, ако се ядат в големи количества. Учените винаги са се чудели защо другите бозайници ядат по много от тези меса, без да се разболяват, за разлика от човека.

Медици от Калифорнийския университет са разкрили загадката, съобщи в. „Дейли телеграф“. В тези меса се съдържат захарни молекули Neu5Gc, каквито не се синтезират в човешкото тяло. Тъкмо заради тях имунната система на човека атакува червените меса и произвежда антитела. Това поражда хронично възпаление и води до рак.

При другите месоядни имунната система не се активира, тъй като Neu5Gc са естествено налични в техните тела. Екипът от медици е блокирал гена на мишки, който отговаря за синтеза на Neu5Gc, и при хранене с червено месо те веднага развили тумори.

„Доказахме го с мишки, но с хора ще е доста по-трудно“, казва шефът на екипа д-р Аджит Варки.

„Но по аналогия можем да свържем яденето на червено месо и с други болести, причинени от хронични възпаления, като атеросклероза и диабет. Разбира се, в умерени количества червеното месо е много хранително, особено за млади хора.“

То е богато на протеин, витамини и минерали, но нанася дългосрочни вреди на здравето. На ден се препоръчва да се ядат само 70 г червено месо. Това се равнява на 3 резена шунка, на 2 резана бекон или на 1 агнешки котлет. 33% от българите, повечето мъже, ядат по над 100 грама червено месо на ден.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *