Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

От качеството на спермата зависи дължината на живота?

За здравето на мъжа може да се съди и по спермата му

Влошеното качество на спермата е знак не само за безплодие, но и за високо кръвно и хормонален дисбаланс.

Установено е, че мъже, страдащи от стерилитет, умират по-рано и смъртта им по-често се дължи на сърдечен проблем.

сперматаД-р Майкъл Айнсбек от Станфордския университет казва: „Около 15% от двойките имат проблем със зачеването и в половината от случаите това се дължи на некачествена сперма дори при 30-годишни мъже. В такива случаи са нужни пълни изследвания за ранно откриване на здравословния им проблем.“

Той основава извода си на проучване на безплодието при 9387 мъже между 30 и 50 г., продължило от 1994 г. до 2011 г. Участниците рутинно предоставяли семенна течност за изследване на показатели като обем, концентрация и подвижност на сперматозоидите.

В около половината случаи стерилитетът се дължал на некачествена сперма. Но 44% от мъжете на средна възраст 38 г. имали и друг проблем със здравето. А именно високо кръвно, съдова болест и болно сърце.

„Вероятно има връзка и между качеството на спермата и кожните болести. Тепърва ще проверяваме дали е така“, казва докторът. Той обаче признава, че няма обяснение за откритата връзка. „Може би причината е, че цели 15% от гените на човека са пряко свързани с репродукцията. Но повечето от тях имат функции и в други телесни системи.“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *