ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пет трика срещу ранната менопауза

Трупането на килограми, отслабеното либидо и сигналите, че сърцето не е наред – ето няколко симптома, които предупреждават за приближаването на менопаузата.

kosopad-menopausa-1Тази фаза в живота на една жена няма как да се избегне, но все пак е добре да не настъпва прекалено рано или дори да се отложи. За това помагат някои дребни трикове и правила, които може да изглеждат несериозни. И въпреки това работят, уверяват от medikforum.ru.

Ето пет от тях:

  1. Консумирайте нискомаслени или обезмаслени млечни продукти. Изследване с 46 000 доброволки в Харвард показва, че консумацията на нискомаслени млечни продукти отлага менопаузата с три и половина години. Кравето мляко съдържа метаболити, увеличаващи количеството на женските полови хормони естрогени в организма.
  2. Избягвайте съдовете с тефлоново покритие! Съдовете с тефлоново покритие съдържат перфлуороктанова киселина – синтетично вещество, предпазващо от залепването на вода и мазнини. Този компонент причинява хормонален дисбаланс. Макар да прониква в организма в микроскопични количества чрез използването на такива съдове, с годините компонентът се натрупва и оказва негативно влияние.
  3. Избирайте рибните продукти! Не чакайте да дойде плануваният за седмицата рибен ден – хапвайте риба всеки път, когато това е възможно. Турски учени установиха, че в потребителската група на жените от 45 до 60 години менопаузата настъпва толкова по-късно, колкото по-често е била консумирана риба. Причина за това е ненаситената мастна киселина омега-3, която стимулира производството на естроген.
  4. Внимавайте с козметиката! В много от козметичните продукти има фталати; тези вещества също влияят дебалансиращо на хормоналното равновесие. Учени от Държавния университет във Вашингтон твърдят на базата на статистически анализи, че интензивното използване на подобни продукти ускорява менопаузата с повече от две години.
  5. Опасно е дори стреч-фолиото, чрез което продуктите се запазват пресни! И това фолио съдържа вредни за хормоналния баланс компоненти. Особено рисковано е, когато някаква храна се стопля в микровълнова фурна направо в пластмасовата опаковка.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *