Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на простата с рецепти от народната медицина

Част 1

За лечение на аденом на простатата се използва прах от сухи коренища или екстракт от пресни корени на коприва.

Тинктура от корени на коприва

Измийте старателно под течаща вода пресни коренища от коприва. Смилате ги в месомелачка и ги слагате в стъклен буркан, след което ги заливате с  45%-ов  алкохол (качествена водка), така че алкохолът да покрие добре коренищата и още 1-2 см отгоре. Оставя се две седмици да престои, като разбърквате сместа всеки ден. След това се прецежда. Лекарството се приема по 2 чаени лъжички, разтворени в 100 мл вода, три пъти на ден, половин час преди хранене.

Прах от коренища на коприва

Коренищата се измиват добре, нарязват се с ножица на парчета по 1-2 см и се оставят да съхнат на проветриво място. След като добре са изсъхнали се смилат в кафемелачка  само колкото ви трябва за деня, защото бързо губи лечебните си свойства. От получения прах се пие по 3 грама с малко вода, половин час преди хранене.

leska2Обикновена леска

За лечението се използва кората на младите филизи, листата и черупките на лешниците. Необходимо е да се събире кора от младите филизи през май и юни, за да изсъхне на проветриво място. Листата се събират в началото на лятото и също се сушат на проветриво и сухо място. Активните съставки и етерични масла от кората и листата имат противовъзпалително, капиляроукрепващо и съдосъживяващо действие.

Отвара от кората

В 500 мл вряща вода сложете 1 супена лъжица предварително смляна кора и варете в продължение на десет минути. Оставете да се охлади и прецедете. Пие се по половин чаша 4 пъти на ден преди хранене.

Отвара от листа

В половин литър вода се слагат 2 супени лъжици сушени листа и се варят в продължение на десет минути. След като се охлади се прецежда и се пие без норма вместо вода.

Екстракт от черупки

Счукайте на прах черупките от един килограм лешници и ги сложете в два литра вода. Варете на слаб огън, докато се изпари водата до един литър. Прецедете и добавете килограм натурален пчелен мед. Вземайте три пъти на ден по 30 мл преди хранене.

 

Мъжът след 30 години…Как да разпознаем болната простата?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *