ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Народна медицина за лечение на простатата

Доброкачествената хиперплазия на простатата не е болест, а естествен процес, който се получава с напредване на възрастта.

prostata1Поради това да се справите с него е почти толкова трудно, колкото и с неизбежното стареене на организма. Почти невъзможно е да се избегне, но процесът може да бъде потиснат.

Можете да постигнете добър ефект от лечението, като използвате лесно достъпни и добре познати растения, които биха могли да имат инхибиращ ефект върху развитието на хиперплазията на простатата. Те включват пчелен прашец, трепетлика, див (конски) кестен, обикновена леска, тиква и коприва.

Див кестен

При хроничен простатит и/или аденом на простатата в народната медицина се използват лекарства на основата на корите от зрели конски кестени. Екстрактът от тях забавя аденоматозната трансформация и осигурява възстановяване на зоните, обхванати от патологичния процес.

Механизмът на действие на лекарството не е напълно изяснен, но полските учени казват, че намаляването на размера и резорбцията на аденома се случва под влиянието на витамин Е в комбинация с гликозида ескулин, който се съдържа в големи количества в плодовете на дивия кестен. Най-добър ефект от лечението се постига при използване на екстракт и тинктура от корите на плода:

Тинктура от кората

Вземат се 25 грама сурови кори и се заливат с 250 мл чист спирт или водка. Оставят се десет дни да киснат, след което се филтрират и се вземат по 10 капки в 1 супена лъжица вода, два пъти на ден (преди обяд и преди вечеря) за двадесет дни. Прави се почивка от 10 дни и се повтаря още 20 дни лечение.

Екстракт от кората

В 600 мл вряща вода поставяме 40 грама нарязани сурови кори от кестен и оставяме да киснат 12 часа. След това се слага да ври сместа, докато се изпари до 200 мл. Оставете да изстине и филтрирайте. От полученото лекарство вземайте 30 капки по 3 пъти на ден след ядене.

 

Продължение …

 

 

САМО ЗА МЪЖЕ – съвети при безплодие

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 5 до “Народна медицина за лечение на простатата

  1. Симо Петров каза:

    Добре ми понесе, тушира проблемите, вече не ходя толкова често до тоалетната.

  2. Павел каза:

    И аз мен си е заболяване щом ми се наложи да отида на лекар, ама още нищо не съм започнал да пия. Кажи доволен ли си от просткеър?

  3. Тони Петрова каза:

    Имат предвид, че с напредването на възрастта при мъжете това е нормално състояние. Просткеър, който са ви го изписали е природен продукт. В него няма химически съставки, но това не го прави по-малко ефективен. Мъжът ми го облекчи и му помогна.

  4. Симо Петров каза:

    Как да не е болест, като мен ме диагностицираха и за успокоение на симптомите ми изписаха Просткеър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *