Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как разпознаваме захарния диабет при децата

Лекарите смятат, че предразположението към това тежко заболяване е генетично обусловено, но то може да бъде „отключено” от ваксина.

Diabet deteЗаболяването се характеризира с увеличаване на нивата на кръвната захар, разпадането на мастна тъкан, както и висок процент на разпадане на протеина. От болестта страдат хора от всички възрасти – от бебета до възрастни. Диабетът е открит сравнително скоро – в началото на 20 век и проучванията за неговите причини все още се изучават, като в повечето случаи се свързва и със стресовия начин на живот. Вече има много научни изследвания, които доказват връзката на автоимунните заболявания, каквото е и диабетът, с прекомерното навлизане на ваксините. В България, например, все още се прилага много опасна схема на ваксинопрофилактика, при която всички бебета се имунизират без да се държи сметка за фамилната им обремененост от автоимунни заболявания. Непрекъснато се регистрират увеличение на случаите с детски диабет, като същевременно се отхвърля основната причина за това – безразборното имунизиране! Освен това имунизациите се поставят без предварителен скрининг на новородени бебета и на всичкото отгоре не се признава ваксината като основна причина за високата смъртност при тях. Независимо, че българските здравни власти се опитват всячески да крият вредата от ваксините, в България има достатъчно интелигентни хора, които са прозрели истината!

Опасни прояви на диабет

Симптомите на диабета при децата са: повишено отделяне на урина, както и силно чувство за жажда. Добрият апетит не способства за наддаване на тегло при детето. Причината е в това, че при  диабет въглехидратите не се преработват напълно, в периферните тъкани захарта въобще не се усвоява. Това може да бъде придружено от процес на разграждането на мазнините.

Концентрацията на захарта в кръвта се увеличава и започва процесът на разпадане на протеините. Навлизането на захар в бъбреците е причина да бъде нарушена реабсорбната им способност. В резултат на това се увеличава съдържанието на захар в урината на детето. Поради това, че захарта не се абсорбира в тялото, то черпи енергия чрез мастни киселини, циркулиращи в кръвта в резултат от изгарянето на мазнините. В кръвта се получава натрупване на метаболитни междинни продукти, включително ацетон.

Нарушената обмяна на веществата води до това, че тялото губи калиеви йони, които се изхвърлят с голямото количество урина. За да откриете евентуално някакви симптоми на диабет при дете, обърнете внимание дали урината му не мирише на ацетон.

Ако едно дете получи ацидоза и медицинската помощ се забави, то може да изпадне в диабетна кома, при което рН на кръвта пада под 7 и дишането става токсично. Ацидозата води до факта, че мозъкът губи способността си да абсорбира кислород и пациентът може да загуби съзнание. Комата може да бъде усложнена от сърдечна недостатъчност, поради бързата загуба на калиеви йони. Да се спаси едно дете в такова състояние може само в спешно отделение. Поради това – бъдете внимателни със здравето на детето и редовно правете изследвания за наличие на захар в кръвта.

 

 

Задължителните имунизации трябва да станат препоръчителни!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *