Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

6 ценни съвета за диабетици

съвети за диабетици, диабет тип 2, захарен диабет

1.      Вземете сантиметър за талията.

Това е един от най-лесните начини да сле­дите здравословното си състояние и да контролирате усложненията вслед­ствие на диабета. Изследванията сочат, че талия с обиколка над 90 см за жени­те и 100 см за мъжете е предупредителен сигнал за повишен риск от инфаркт, високо кръвно налягане и инсулт. Можете да премерите и глезените си – ако са подути, това е знак, че задържате вода и трябва да се консултирате с лекар. За­държането на вода е сред възможните странични ефекти на медикаментите, приемани при диабет.

2.      Купете си качествен лосион за тяло и го използвайте.

Високата кръвна захар може да доведе до изсушаване на кожата, което, от своя страна, е предпо­ставка за напуквания. Това е „входна врата“ за инфектиране – в такъв случай сте в опасност. Затова използвайте лосиона за тяло ежедневно. Ще намерите продукти, специално предназначени за диабетици и обикновено по-скъпи, но не е задължително да се ограничавате до тях. Всеки лосион е подходящ, стига да е достатъчно гъст, за да задържа влагата в кожата и да не я дразни.

3.      За болката и изтръпването в стъпалата си купете крем с капсаицин.

Капсаицинът е вещество, което се съдържа в лютите чушки и с времето облек­чава болката, като се намесва в комуникацията между нервните клетки и мозъ­ка ви. Нужни са няколко седмици, за да започне да действа. Дръжте крема далече от очите, устата и носа си – има опасност да се изгорите! Дори внима­телното измиване на ръцете може да остави следи от капсаицин, от които да ви залюти, ако докоснете очите си, затова е добра идея да използвате ръкавици за еднократна употреба, когато се мажете с крема.

4.      Купете си слънцезащитен лосион с възможно най-висок фактор.

Ня­кои лекарства, приемани при диабет и високо кръвно налягане, правят кожата по-чувствителна на слънчевите лъчи, затова е много важно да се предпазите. Едно лошо изгаряне може дори да покачи нивата на кръвната захар и ще е нуж­но по-дълго време за заздравяване, отколкото при напълно здрав човек. Избе­рете продукт със слънцезащитен фактор поне 15 и търсете широкоспектърни продукти, които предпазват както от UVA, така и от UVB лъчи. Често срещани съставки в тези лосиони са мексорил, хелиоплекс, цинков оксид или авобензон (или парсол 1789).

5.      Представяйте си шотовете от бара, докато нанасяте слънцезащитния лосион.

Специалистите казват, че са нужни поне 2 супени лъжици, за да пред­пазите добре тялото си. Това количество е равно на един шот. Повечето хора използват доста по-малко. Затова мажете смело! Нанасяйте лосиона поне поло­вин час преди да излезете на слънце, за да дадете на кожата си време да го пое­ме и повтаряйте на всеки два часа.

6.      Изхвърлете стария лосион срещу слънце.

Ако имате опаковка, която се е търкаляла наоколо в продължение на няколко години или е „квартирувала“ в жабката през лятото, купете си нова – вашият продукт е загубил от качества­та си.

 

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *