Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечебните ползи от червената калина

Част 1, част 2

От сушени плодове можете да варите чай.

kalina3В емайлиран съд сложете 2 супени лъжици сушени плодове, счукайте ги и залейте с чаша вряла вода. Поставете на водна баня с капак за 15 минути, след което оставете да изстине и прецедете. Ако нямате пълна чаша, долейте с вода и разделете на три порции, които изпийте през деня след хранене.

От кората на млади стъбла от калината могат да бъдат получени отвари, които са полезни при дерматози и екзема, менструални болки, дисфункционално маточно кървене и против хемороиди. Прави се, както следва: В една чаша вряща вода се слагат 10 г кора, захлупва се и се оставя на кипяща водна баня в продължение на половин час. След това се охлажда до стайна температура и се добавят 200 мл вряща вода. Пие се след хранене 3-4 пъти на ден по една или две супени лъжици.

Противопоказание за прилагане на калина

Въпреки многобройните ползи за живота на човешкото тяло, калината има някои противопоказания и ограничения.

  • На първо място, използването й не се препоръчва за бременни жени, поради съдържанието на вещества, които са аналогични на женските полови хормони (естрогени). Повишените нива на тези вещества могат да доведат до преждевременно раждане или за увреждане на плода.
  • Не се увличайте с употребата на калина, ако имате ниско кръвно налягане (хипотония). В такива случаи лекарите препоръчват да се яде на ден не повече от една супена лъжица плодове или пие не повече от една чаша чай.
  • Не се препоръчва използването за медицински цели от пациенти с хронично бъбречно заболяване и висока киселинност на стомашния сок.
  • Калината също така е противопоказана при пациенти с различни заболявания на кръвоносната система.

 

Освободете се от нечистотиите по кожата с билкова парна баня!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *