Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Чудо: Сребърната вода е природен антибиотик!

За какво помага сребърната вода?

Природата ни е дарила със средство, с което лесно, бързо и ефективно можем да се справим с всякакви вирусни и бактериални инфекции. Наред с това то помага при изгаряния, трудно зарастващи рани, стомашно-чревни разстройства, можем да го използваме дори за дезинфекция на плодове и зеленчуци! Това е сребърната вода – вода, обогатена със съдържание на сребърни йони, които имат свойството да унищожават всевъзможни бактерии, вируси, гъбички и микроорганизми.

Именно това свойство на сребърните йони е причина те да влязат в съвременната индустрия. Включват се в състава на дезодоранти против изпотяване, текстил от най-ново поколение, който не позволява развитие на болестотворни микроорганизми, дори бои, с които можем да защитим дома си от нашествието на бактериите. Тези средства обаче са скъпи. Но има начин да си набавим същия ефект, без да похарчим много пари. Това е сребърната вода, която всеки от нас може да направи сам вкъщи.

сребърната вода
Сребърната вода е много полезна

Свойства на сребърната вода

Съвременни изследвания показват, че способността на среброто да унищожава бактериите е огромна. То прониква бързо в бактерията. Клетъчната обвивка го сорбира, среброто блокира ферментите на бактериите и прекратява преноса на кислород.

Ето защо препаратите на база сребро притежават много силно изразен антибактериален ефект. По данни на проф. В. Углов среброто действа 1750 пъти по-силно от карболова киселина при една и съща концентрация и 5,5 пъти по-силно от сублимат (живачен двухлорид). По данни на проф. Л.Кулски, сребърната вода има по-висока активност от хлора, хлорната вар, натриевия хипохлорид и други окислители при равна концентрация. Тези учени доказват, че среброто е по-силно като средство за дезинфекция дори от тези вещества, които открай време използваме като едни от най-ефективните против болестотворните микроорганизми.

Колкото по-висока е концентрацията на сребро в сребърната вода, толкова по-бързо и силно е действието му. Например, сребърна вода с концентрация 0,05 mg/l унищожава микробите за 5 минути, с концентрация 0,2 mg/l – за 2 минути, с концентрация 1,0 mg/l – почти веднага.

Как да приготвите сребърна вода?

На пазара вече се предлага уред, с който всеки можеда приготви толкова сребърна вода, колкото му е необходима. Той е придружен от специална книжка с описание колко време трябва да се обработва определено количество вода, за да се получи концентрацията на сребърни йони, която ни е нужна. Има и подробна информация каква концентрация да използваме за всеки специфичен проблем. Това обясняват консултантите на тел. 0885 492 082, на който може да се получи информация и да се поръча уредът Dr. Silver.

Д-р Силвър - генератор за сребърни йони
Пригответе си полезна сребърна вода в домашни условия

Действието на среброто се усилва още повече при използване на магнитно поле в зоната на електродите при приготвянето на сребърната вода. Това позволява постигане на еднакъв бактерициден ефект при използване на по-ниска концентрация на среброто. Магнитното поле стимулира структурирането на водата – образуват се устойчиви пространствени структури наречени кластери. Това е съпроводено с промяна на повърхностното напрежение на водата, водещо до по-лесното и проникване през биологичните мембрани.

Как въздейства среброто върху организма?

Среброто в сребърната вода не е токсично и има положително действие върху организма. То “подмладява” кръвта, стимулира физиологическите процеси, увеличава количеството на белтъци в кръвта.

Най-широкото и популярно приложение на сребърната вода е за дезинфекция на питейната вода. Приготвяйки я, избягвате нуждата да харчите огромни суми за минерална или изворна вода в бутилки. Вие просто наливате вода от чешмата, обработвате я със специалния уред и това унищожава всички вредни микроорганизми в нея. Нещо повече, пиейки такава вода, вие провеждата своеобразна терапия на собственото си тяло със сребро, което е естествен антибиотик, унищожава всички гъбички, бактерии и вируси, които ви атакуват, засилва ивунитета ви.

Със сребърна вода с по-силна концентрация можете да пръскате всякакви екземи, рани, обриви, възпаления, всичко, което е причинено от микроорганизми или може да бъде лесно атакувано от тях.

Руският учен А. Маловичко описва как сребърната вода се използва в медицината:

  • марля, напоена със сребърна вода e добро антисептично средство в битови и полеви условия;
  • сребърната вода ефективно лекува заболявания на стомашно-чревния тракт, възпаления на очите, хранопровода, повърхностни рани и язви;
  • лекува изострена пневмония;
  • заличава ефективно следи от изгаряния;
  • предотвратява следоперационни възпалителни процеси и рани. Това е особено важно в случаите, когато организмът е алергичен към синтетичните антибиотици;
  • гаргарите със сребърната вода унищожават бактериите в устната кухина и решават проблемите с лошия дъх;
  • използва се при компреси, вани, лечение на вирусни, гъбични и бактериални дерматози и др.

Сребърната вода може да се използа дори в домакинството като средство за дезинфекция на бани, кухни, домакински съдове, дори пране. А когато измием плодовете си с такава вода, можем да сме сигурни, че по тях не са останали микроби.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *