Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Колкото по-навреме разпознаете артрита, толкова по бързо ще го излекувате

Традиционната медицина сякаш е почти безсилна по отношение на ревматоидния артрит

артрит Но за сметка на това хомеопатията и народната медицина помагат за възстановяване при кризи.

Автоимунното заболяване засяга малките стави.

„Автоимунните заболявания може би ще бъдат един от най-големите проблеми на XXI век, защото зачестяват. Ревматоидният артрит също е автоимунно възпалително заболяване и засяга все повече хора. Открива се дори в детска възраст“, обяснява пред списание „За жената“ хомеопатът от Пловдив д-р Василка Юрукова. Понякога се появява и в ранна възраст за разлика от остеоартрозата – износването на хрущяла, което е свързано с остаряването. Има още една разлика между двата проблема. Докато при остеоартрозата се засягат големите стави – лакти, колене, тазобедрени стави, при ревматоидния артрит се покосяват първо малките стави на ръцете и на краката – на китката, на пръстите, на ходилото. Но когато става въпрос за автоимунен процес, той прави злини не само на ставите, а на всяка клетка от организма. Болестта може да има отражение върху очи, кожа, бял дроб, кръвоносни съдове.

Често има деформации и втвърдени участъци. Проблемът започва с болезнени зачервени топли оточни стави. Когато се докоснат, се усеща топлина от възпалението. Един от началните симптоми е, че сутрин страдащите дълго не са в състояние да се раздвижат. Освен това са уморени, неработоспособни, може да имат по-висока температура, загуба на тегло. Този проблем няма много възможности за повлияване от традиционната медицина. „Ако имате силни болки в някоя става и трябва да ви предложат вътрешноставна инжекция с кортикостероид, не позволявайте! Има обезболяващ ефект за 2-3 седмици, но съсипва ставния хрущял. Кортикостероидът е животоспасяващ, но не помага при хронични проблеми“, обяснява д-р Юрукова. Според нея освен традиционно лечението трябва да включва физиотерапия, хомеопатия и Шуслерови соли за предотвратяване на деформациите и намаляване на възпалението.

При обостряне е добре да се приложи диета с ограничаване на храните, които правят тялото киселинно и стимулират възпалението -месо, сирене и кашкавал, хляб и тестени изделия. Да не се приемат опаковани храни, а да се набляга на зелено-листни, плодове и зеленчуци – сурови и готвени, както и на ядки. Важно е още да се повиши имунитетът, да се спортува или да се практикува йога.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *